Turkish Airlines поръчва 40 броя 787-9

18 прочитания

Turkish Airlines ще поръчат 40 от широкофюзелажните лайнери Boeing 787-9. Това съобщава самолетостроителят Boeing.

Поръчката ще бъде финализирана на по-късен етап и нейната каталожна стойност е около $11 млрд. За сега не се съобщава дали машините за турската авиокомпания ще се задвижват от General Electric GEnx-1B или Rolls-Royce Trent 1000.

Председателят на борда на директорите на Turkish Airlines Мехмет Илкер Айсъ е завил, че компанията му избира модела 787, защото отговаря най-точно на изискванията му за широкофюзелажен самолет, който да се експлоатира основно от третото истанбулско летище. Машината също така се очаква да увеличи капацитета на Turkish и да повиши комфорта на пасажерите.

Turkish в продължение на няколко години проучваше различни опции за увеличаване на своя широкофюзелажен флот, като накрая се разглеждаха само два модела – A350 и Boeing 787.

В момента Turkish Airlines оперира с 293 самолета, от които 125 са производство на Boeing. От американския самолетостроител в момента се чака доставката на 75 броя 737 Max и два карго 777-200LR.

Турското правителство и Boeing подписаха и рамков документ, който предполага засилването на кооперацията по отношение на развитие на аерокосмическите технологии.

През тази година Boeing е събрала 82 твърди поръчки за модела 787, но се очаква количеството да достигне 100 до края на годината.

Свързани теми

Предишна публикация
Кризата в Ryanair показа глада за пилоти в нискотарифните авиокомпании
Следваща публикация
Ryanair започна да анулира полети за да се справя с огромните натрупани закъснения
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing с препоръка за повишаване на авиационната безопасност във връзка с индонезийската катастрофа

Boeing излезе с бюлетин за повишаване на авиационната безопасност, във връзка с катастрофата на индонезийския Boeing 737 Max. Бюлетинът третира ситуации, в които екипажът получава грешни данни от сензорите за ъгъл на атака. Това съобщават от Reuters.

Сериозни заявки в първия ден на Фарнбъроу

С 406 заявки приключи първия ден на авиационното изложение Фарнбъроу, което се провежда в момента. Това е почти толкова, колкото бе обявено на първия ден на миналогодишното издание на Бурже (413) и доста повече от първия ден на предишното издание на Фарнбъроу (237).

Нов режим в системата за управление на Boeing 737 Max е бил скрит от пилотите

Boeing са въвели нов режим в системата за управление на последното поколение Max на модела 737, за който обаче пилотския състав не е бил навременно уведомен. Новият режим е много вероятно свързан с катастрофата на Lion Air от 29 октомври 2018 г.

Boeing има проблеми с навременната доставка на 737

Американският самолетостроител Boeing не успява да завършва навреме самолетите от модела 737, поради което компанията трупа полуготови машини, които чакат доставка на части. Това съобщава The Wall Street Journal.

Boeing достави 50 броя от модела 737 Max

Американският самолетостроител Boeing е доставил вече 50 самолета от новото поколение на 737 Max. Това съобщава Flightglobal.

Меню