Airbus Helicopters вижда пазар за близо 22 000 нови вертолета

23 прочитания

Европейският вертолетостроител Airbus Helicopter вижда пазар за почти 22 000 нови вертолета в цивилния и парацивилния пазар (правоохранителни органи, търсене и спасяване и медицинска евакуация). Машините ще бъдат продадени в следващите 20 години.

20-годишната пазарна прогноза на Airbus Helicopters предвижда продажба на 21 822 нови цивилни вертолети, като тяхната стойност ще бъде €125 млрд. Около 65% от тези продажби ще се реализират в Северна Америка и Европа.

16 234 или около 74% от продажбите ще са в лекия еднодвигателен и двудвигателен клас.

Продажбите на по-големите машини от средния, супер средния и тежкия клас, обаче ще представляват 51% от продажбите като абсолютна стойност.

Цивилните вертолети предназначени за общи задачи и транспорт на хора ще бъдат най-продаваните в следващите 20 години, като продажбите в тези сектори ще са съответно 39% и 31% от общите продажби.

Очаква се отслабване на продажбите в енергийния сектор и той ще представлява едва 8% от продажбите, като бройка или 14% от продажбите като стойност.

В прогнозата се посочва, че все по-сериозно ще стане използването на безпилотни апарати, като в някои пазарни ниши, като например тези за заснемане от въздуха, те ще изземат пазара от вертолетите. От Airbus Helicopters очакват, че след 2030 г. практически няма да се продават вертолети за телевизионно заснемане. Безпилотните апарати ще се използват все повече и за полицейска работа от въздуха.

От компанията отбелязват, че е възможно значителна част от 10 949 леки еднодвигателни вертололети, които ще се продадат в следващите 20 години, да са опционално пилотируеми.

Aitbus Helicopters не дават прогноза за пазарния дял на високоскоростните вертолети в следващите 20 години, въпреки инвестициите на компанията в областта. Според производителя, това е защото пазара за подобни машини все още е неясен.

Airbus Helicopters смятат, че през 2017 г. пазарът за цивилни вертолети ще се съживи, след като в последните пет години се сви с близо 30%. Резултатите на компанията за първите шест месеца на годината показват ръст от 3%.

Свързани теми

Предишна публикация
Франция поема разследването на инцидента с A380
Следваща публикация
В Хърватска ще има състезание F-16 срещу Gripen
23 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полша купува AW101

Полша ще подпише договор с Leonardo Helicopters за покупката на тридвигателните вертолети AW101, които ще се използват от полските ВМС за борба с противникови подводници.

В Румъния е открит катастрофирал Ка-26 без регистрация

В Румъния е бил открит катастрофирал вертолет Ка-26 без каквато и да е била регистрация по него. Инцидентът е станал в близост до границата с Украйна и се предполага, че машината е използвана за превоз на контрабанда.

Меню