ВВС на САЩ се готвят отново да носят бойно дежурство с ядрени бомбардировачи

10 прочитания

ВВС на САЩ се готвят отново да носят постоянно бойно дежурство на земята с въоръжени с ядрено оръжие стратегически бомбардировачи. Това съобщава Defense One.

Според генерал Дейвид Голдфейн, командир на ВВС на САЩ, цитиран от ВВС на САЩ, вече се взимат подготвителни стъпки в случай, че бъде дадена заповед за започване на постоянно бойно дежурство на стратегическите бомбардировачи от поверените му войски.

Генерал Голдфейн е заявил, че все още няма конкретна заповед, но текат подготовки, тъй като се очаква такава заповед да дойде в скоро време, поради спецификата на международното положение свързано с ядрените амбиции на Северна Корея и хладните отношения с Русия.

Ако такава заповед дойде, ВВС на САЩ ще държат на земята определено количество B-52H, въоръжени с крилати ракети AGM-86 с ядрени бойни глави, които ще са готови за излитане в рамките на няколко минути след даване на заповед.

Според Defense One в авиобаза Барксдейл, Луизиана, където е разположено 2-ро бомбардировъчно крило, вече се взимат конкретни мерки, включително обновяване на някогашните стоянки, от които се е носило бойното дежурство и ремонт на сградите, в които стоят дежурните екипажи.

ВВС на САЩ спряха да носят постоянно бойно дежурство с въоръжени с ядрено оръжие стратегически бомбардировачи през септември 1991 г. По време на Студената война различен процент от стратегическите бомбардировачи на САЩ са стояли заредени с гориво и ядрено оръжие и са били в постоянна няколко минутна готовност за излитане. Освен бомбардировачите, постоянно дежурство са носили и огромно количество летящи цистерни, които е трябвало да поддържат операциите на бомбардировачите.

Свързани теми

Предишна публикация
F-35 страда от липса на резервни части и бавни ремонти
Следваща публикация
Възобновяват подводното търсене на полет MH370
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Китай показа множество нови системи по време на грандиозен военен парад в Пекин

Китай показа множество нови авиационни системи по време на грандиозен военен парад, който се проведе днес, 1 октомври 2019 г., в Пекин. Той бе посветен на 70-тата годишнина на Китайската народна република.

ВВС на САЩ може да спрат полети с част от своите A-10

ВВС на САЩ могат да бъдат принудени да спрат полети с не малка част от своите щурмови самолети A-10 догодина, защото няма отпуснати средства за подмяна на техните крила. Това съобщава Defense News.

Новият американски УТС T-X получи името T-7A

Новият учебно-тренировъчен самолет за ВВС на САЩ, който до момента бе известен, като T-X вече получи официалното си наименование T-7A Red Hawk. Това стана днес, 16 септември 2019 г.

Ту-22М3 ще бъде тестван с ракетата „Кинжал”

Руският свръхзвуков бомбардировач Ту-22М3 ще бъде тестван с новия хиперзвуков ракетен комплекс Х-47М2 „Кинжал” и след това ракетата ще бъде интегрирана в типа. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на собствени източници.

Меню