Президентът Радев: Авиаторите са хора на честта, заради което политиците не ги разбират

7 прочитания

„Със сигурност действията на военните летци не са каприз, а са отчаян сигнал към властта, която от години методично приземява авиацията. Авиаторите са хора на честта. Възпитани са на всеотдайност и себеотрицание. Вероятно заради това много политици не могат да ги разберат”, това заяви президентът Румен Радев в интервю излъчено днес, 10 ноември 2017 г., по БНТ1.

„Всеки летец изтребител с всеки свой полет залага живота си и благосъстоянието на своето семейство. Всичко си има предел. Тези хора са оставени далеч под минимума гарантиращ тяхното физическо оцеляване, когато решаването на проблемите се оставя за неясното бъдеще, когато от тях се иска отново и отново да обосновават своята необходимост е нормално те да реагират. Летците не могат да приемат, че тяхната изключително трудна и рискована професия се нароча хоби, че името им се свързва с преврат, измяна, капризничене. Но не очаквайте, че ще се предам на шантажа и ще предам бившите си подчинени в името на собствения си комфорт”, коментира още президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев.

Президентът и бивш командир на ВВС отхвърли внушенията, че по някакъв начин влияе на бившите си подчинени в авиобаза Граф Игнатиево и определи тези изказвания, като непремерено цинични и безотговорни.

„Когато летците отстояват собствените си права, те се борят за нашата обща сигурност и заслужават уважение”, обобщи Радев.

Президентът не пропусна да повдигне темата за т.нар. „Комисия „Gripen”, като заяви, че нейната основна цел е била очерняне на името му.

„Както виждате, лобистите зачеркнаха труда на военните и върнаха проекта в начална точка. Погазиха по най-груб начин критериите, методиките, сроковете, процедурите, които сами бяха подписали в предишния си мандат и използваха всичко за очерняне на президентската институция. Това се прави некомпетентно, но арогантно и в с внушения, защото нямат доказателства”, заяви президентът Радев.

Свързани теми

Предишна публикация
Цветанов: Президентът прикриваше истината за изтребителя
Следваща публикация
До края на месеца вкарват в Парламента изтребителния инвестиционен проект
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стрелби на Графа

Малко, но от сърце! Това е може би най-точното определение за тазгодишните стрелби с управляеми…

Министър Каракачанов: Пращаме до дни писма на заинтересованите фирми

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви днес, 21 ноември 2017 г., в ефира на БНТ1, че до дни се пращали „писма за намерение” до фирмите заинтересувани от продажба на изтребители у нас.

Димитър Стоянов: Комисията „Gripen” следва да чуе още много неща, но явно не желае

Полковник (о.р.) Димитър Стоянов, главен секретар на президентството и бивш началник на щаба на ВВС, коментира в профила си в социалната мрежа Facebook изказванията от последните дни свързани с процеса на избор на нов изтребител. Стоянов бе и ръководител на проекта до напускането си на въоръжените сили през януари 2017 г.

Меню