Командирът на ВВС е на посещение в Китай

40 прочитания

Командирът на българските Военновъздушни сили, генерал-майор Цанко Стойков е на посещение в Китайската народна република по покана на командващия на китайските Военновъздушните сили. Това съобщиха от ВВС.

Днес, 27 ноември 2017 г., той беше официално посрещнат в сградата на ВВС на Китай от генерал-лейтенант Дин Лайхан.

След проведените разговори генерал-майор Стойков връчи плакет на генерал-лейтенант Лайхан и се подписа в книгата за гости.

Съгласно програмата на визитата той посети и Китайската държавна корпорация за внос и износ на авиационни технологии (САТIC).

Визитата му ще продължи с посещение на инженерния университет на ВВС на Китай, където ще се срещне с началника на университета и ще се запознае с програмата за обучение. Предстоят му и срещи с представители на командването на китайските Военновъздушни сили.

Свързани теми

Предишна публикация
Adria Airways пуска полети Любляна – София
Следваща публикация
Променяме изискванията за новия изтребител, търсим и нови F-16
40 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

От БСП атакуваха ремонта на Су-25 в Беларус

От БСП атакуваха решението на МО да се дадат българските щурмови самолети Су-25 за ремонт в Беларус. Критиката е насочена към начина на провеждане на процедурата, липсата на участие на „Авионамс” в нея и отказа да се сътрудничи с оригиналния руски производител.

Смесени сигнали от поредното заседание на „Комисията „Gripen”

Смесени сигнали дойдоха от „Комисията „Gripen” след поредното ѝ заседание, което се състоя днес, 14 септември 2017 г. Прехвърчаха обвинения за неправомерно изключване на F-16 от състезанието, наличието на секретни оферти за нови изтребители и пълна неяснота за това, какво следва в процеса за избор на нов изтребител.

Меню