Командирът на ВВС е на посещение в Китай

41 прочитания

Командирът на българските Военновъздушни сили, генерал-майор Цанко Стойков е на посещение в Китайската народна република по покана на командващия на китайските Военновъздушните сили. Това съобщиха от ВВС.

Днес, 27 ноември 2017 г., той беше официално посрещнат в сградата на ВВС на Китай от генерал-лейтенант Дин Лайхан.

След проведените разговори генерал-майор Стойков връчи плакет на генерал-лейтенант Лайхан и се подписа в книгата за гости.

Съгласно програмата на визитата той посети и Китайската държавна корпорация за внос и износ на авиационни технологии (САТIC).

Визитата му ще продължи с посещение на инженерния университет на ВВС на Китай, където ще се срещне с началника на университета и ще се запознае с програмата за обучение. Предстоят му и срещи с представители на командването на китайските Военновъздушни сили.

Свързани теми

Предишна публикация
Adria Airways пуска полети Любляна – София
Следваща публикация
Променяме изискванията за новия изтребител, търсим и нови F-16
41 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нови инструктори на PC-9

От днес, 22 май 2018 г., отрядът на инструкторите във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се увеличи с още двама пилоти. Това съобщават от ВВС.

Нов началник щаб на ВВС

Полковник Милен Донев, който заемаше длъжността „Началник на щаба на военно формирование 28000 – Граф…

Спряха поръчката за ремонт на Ан-30

Процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт и удължаване на ресурса на единствения Ан-30 се прекратява. Това се чете в решение на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от 28 януари 2019 г. Мотивите за това са открити нарушения.

Меню