Airbus се цели в 700 доставки през тази година

12 прочитания

Европейският самолетостроител Airbus се надява на това да доставки над 700 пътнически самолета през 2017 г. Това е заявил оперативният директор на компанията Фабрис Бриже в интервю за френския вестник Les Echos, цитиран от Reuters.

Бриже е заявил, че до края на ноември са доставени малко под 600 самоелта на крайните клиенти и достигането на 700 доставки ще изисква сериозни усилия през последния месец на годината, но той отбелязва че такова нещо е станало факт и през миналата година и компанията има готовност.

През 2016 г. Airbus доставиха 688 пътнически самолета на крайните си клиенти (28 самолета A380, 49 са доставените А350, 66 А330 и 545 от фамилията A320.).

Бриже е заявил, че техническите трудности с двигателите на A320neo са преодолени и той очаква през 2018 г. да се ускори производството на семейството.

Оперативният директор е отказал да коментира слуховете за оттеглянето на втория човек в компанията Том Ендерс, поради разследване срещу него свързано с неправомерен експорт на военни технологии и нарушаване на експортните директиви на САЩ.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing достави 50 броя от модела 737 Max
Следваща публикация
Китай получи още пет Су-35
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus успя да пласира нови A400M

След повече от десетилетие без нови поръчки, европейският самолетостроител Airbus успя да пласира два военно-транспортни…

Франция ще има водеща роля в проекта FCAS

Франция ще има водещата роля в проекта за създаване на изтребител от следващо поколение FCAS. Това стана ясно, след като вчера, 19 юни 2018 г., министрите на отбраната на Франция и Германия подписаха меморандум за разбирателство.

IAG се оплака от високата цена на A380

Авиационният холдинг International Airlines Group (IAG) се оплака, че цената за придобиване на Airbus A380 е твърде висока и това обезсмисля всякакви планове за придобиването на допълнителни машини от този тип. Това е заявил изпълнителният директор на холдинга Уили Уелш.

Нова доза проблеми с двигателя PW1100G на A320neo

Airbus спря доставките на самолети от семейството A320neo задвижвани с двигатели Pratt & Whitney PW1100G, след като бе обявено, че технически недостатъци в него водят до голям брой откази в полет.

Emirates иска гаранции за бъдещето на A380 преди да направи нови поръчки

Дубайската авиокомпания Emirates иска ясни гаранции за бъдещето на A380 от неговия производител Airbus преди да подпише нови поръчки за типа. Това става ясно от изказвания на представители на компанията на авиоизложението в Дубай, което се провежда в момента.

Германия и Норвегия поръчват съвместно пет танкера A330 MRTT

Германия и Норвегия поръчват съвместно пет въздушни танкера Airbus A330 MRTT в рамките на програмата за съвместна експлоатация под шапката на НАТО и ЕС. До момента в програмата участваха Холандия и Люксембург с две машини.

Меню