Airbus се цели в 700 доставки през тази година

13 прочитания

Европейският самолетостроител Airbus се надява на това да доставки над 700 пътнически самолета през 2017 г. Това е заявил оперативният директор на компанията Фабрис Бриже в интервю за френския вестник Les Echos, цитиран от Reuters.

Бриже е заявил, че до края на ноември са доставени малко под 600 самоелта на крайните клиенти и достигането на 700 доставки ще изисква сериозни усилия през последния месец на годината, но той отбелязва че такова нещо е станало факт и през миналата година и компанията има готовност.

През 2016 г. Airbus доставиха 688 пътнически самолета на крайните си клиенти (28 самолета A380, 49 са доставените А350, 66 А330 и 545 от фамилията A320.).

Бриже е заявил, че техническите трудности с двигателите на A320neo са преодолени и той очаква през 2018 г. да се ускори производството на семейството.

Оперативният директор е отказал да коментира слуховете за оттеглянето на втория човек в компанията Том Ендерс, поради разследване срещу него свързано с неправомерен експорт на военни технологии и нарушаване на експортните директиви на САЩ.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing достави 50 броя от модела 737 Max
Следваща публикация
Китай получи още пет Су-35
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Emirates вероятно поръчват още 36 – 38 Airbus A380

Дубайската авиокомпания Emirates вероятно ще поръча още 36 – 38 броя Airbus A380. Това съобщава Reuters позовавайки се на собствен източник запознат с бъдещата сделка.

Франция ще има водеща роля в проекта FCAS

Франция ще има водещата роля в проекта за създаване на изтребител от следващо поколение FCAS. Това стана ясно, след като вчера, 19 юни 2018 г., министрите на отбраната на Франция и Германия подписаха меморандум за разбирателство.

Airbus заплаши, че може да се изтегли изцяло от Великобритания при твърд Brexit

Изпълнителният директор на Airbus Том Ендерс директно заяви, че е е много вероятно компанията му да се изтегли изцяло от Великобритания ако се стигне до излизане от ЕС без договор (т.нар. твърд Brexit). Това се казва в нарочно видеообръщение, което публикуваха от самолетостроителя.

Airbus все пак разглежда нови модификации на A321neo

Европейският самолетостроител Airbus все пак работи по подобрен A321neo, който да парира новия малък широкофюзелажен самолет, който разработва Boeing в момента. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Германия и Норвегия поръчват съвместно пет танкера A330 MRTT

Германия и Норвегия поръчват съвместно пет въздушни танкера Airbus A330 MRTT в рамките на програмата за съвместна експлоатация под шапката на НАТО и ЕС. До момента в програмата участваха Холандия и Люксембург с две машини.

Airbus ще продава CSeries на Фарнбъроу

Airbus иска да финализира сделката за покупка на 50,01% от програмата CSeries до средата на годината за да може да продава самолета в рамите на авиосалона във Фарнбъроу, който ще се проведе в средата на юли. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на собствени източници.

Меню