Airbus се цели в 700 доставки през тази година

13 прочитания

Европейският самолетостроител Airbus се надява на това да доставки над 700 пътнически самолета през 2017 г. Това е заявил оперативният директор на компанията Фабрис Бриже в интервю за френския вестник Les Echos, цитиран от Reuters.

Бриже е заявил, че до края на ноември са доставени малко под 600 самоелта на крайните клиенти и достигането на 700 доставки ще изисква сериозни усилия през последния месец на годината, но той отбелязва че такова нещо е станало факт и през миналата година и компанията има готовност.

През 2016 г. Airbus доставиха 688 пътнически самолета на крайните си клиенти (28 самолета A380, 49 са доставените А350, 66 А330 и 545 от фамилията A320.).

Бриже е заявил, че техническите трудности с двигателите на A320neo са преодолени и той очаква през 2018 г. да се ускори производството на семейството.

Оперативният директор е отказал да коментира слуховете за оттеглянето на втория човек в компанията Том Ендерс, поради разследване срещу него свързано с неправомерен експорт на военни технологии и нарушаване на експортните директиви на САЩ.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing достави 50 броя от модела 737 Max
Следваща публикация
Китай получи още пет Су-35
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Сбогом, A380!

На 14 февруари 2019 г., с разбито сърце, европейският производител Airbus обяви, че слага край на програмата A380. Ходът беше по-скоро очакван, макар и до последно да имаше известна надежда, че самолетостроителят ще се опита поне още година – две да търси нови продажби за гиганта.

Airbus заплаши, че ще се изтегли от Великобритания ако няма сделка за Brexit

Европейският самолетостроител Airbus заплаши, че ако Великобритания не се договори за точни условия за излизането си от ЕС, това ще значи изтегляне на компанията от страната, което застрашава десетки хиляди работни места.

Airbus изплаща сериозни неустойки заради A400M

Airbus е изплатил €80 млн. под формата на неустойки заради забавянията по програмата A400M Atlas. Това става ясно от тримесечния отчет на компанията, който бе публикуван днес, 31 октомври 2017 г.

Airbus купува мажоритарен дял в програмата CSeries

Airbus ще купи мажоритарен дял в програмата CSeries и ще отвори втора линия за крайно сглобяване на моделите CS100 и CS300 в Мобил, Алабама, която ще обслужва клиенти в САЩ. Това стана ясно от съобщение на Airbus и Bombardier.

Airbus отново биха Boeing по поръчки

След трескаво финализиране на сделки в края на годината, от европейския самолетостроител Airbus обявиха, че имат 1109 нетни поръчки за 2017 г., което е с близо 200 повече от поръчките на архиконкурента Boeing.

Мега поръчка за Airbus

Частният инвестиционен фонд Indigo Partners подписа меморандум за разбирателство с Airbus за покупка на 430 самолета от семейството A320neo. Това бе обявено в последния ден на авиоизложението в Дубай.

Меню