Airbus се цели в 700 доставки през тази година

9 прочитания

Европейският самолетостроител Airbus се надява на това да доставки над 700 пътнически самолета през 2017 г. Това е заявил оперативният директор на компанията Фабрис Бриже в интервю за френския вестник Les Echos, цитиран от Reuters.

Бриже е заявил, че до края на ноември са доставени малко под 600 самоелта на крайните клиенти и достигането на 700 доставки ще изисква сериозни усилия през последния месец на годината, но той отбелязва че такова нещо е станало факт и през миналата година и компанията има готовност.

През 2016 г. Airbus доставиха 688 пътнически самолета на крайните си клиенти (28 самолета A380, 49 са доставените А350, 66 А330 и 545 от фамилията A320.).

Бриже е заявил, че техническите трудности с двигателите на A320neo са преодолени и той очаква през 2018 г. да се ускори производството на семейството.

Оперативният директор е отказал да коментира слуховете за оттеглянето на втория човек в компанията Том Ендерс, поради разследване срещу него свързано с неправомерен експорт на военни технологии и нарушаване на експортните директиви на САЩ.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus Helicopters спира производството на H120
Следваща публикация
Boeing достави 50 броя от модела 737 Max
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Emirates иска гаранции за бъдещето на A380 преди да направи нови поръчки

Дубайската авиокомпания Emirates иска ясни гаранции за бъдещето на A380 от неговия производител Airbus преди да подпише нови поръчки за типа. Това става ясно от изказвания на представители на компанията на авиоизложението в Дубай, което се провежда в момента.

Airbus прекръсти CSeries на A220

Европейският самолетостроител Airbus прекръсти семейството CSeries, което наскоро придоби, на A220. Това бе обявено днес, 10 юли 2018 г. и по такъв начин компанията се опитва да покаже, че самолетът, който оригинално е проектиран от Bombardier, вече е част от европейската фамилия на Airbus.

238 нови заявки в третия ден на Фарнбъроу

С 238 нови заявки може да се похвали третия ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. От началото му, до сега са събрани общо 1266 заявки.

САЩ няма да налагат наказателно мито срещу CSeries

Комисията по международна търговия на САЩ отказа да налага наказателно мито срещу внасяните в страната пътнически самолети Bombardier CSeries и отхвърли жалбата на американският самолетостроител Bombardier.

Emirates вероятно поръчват още 36 – 38 Airbus A380

Дубайската авиокомпания Emirates вероятно ще поръча още 36 – 38 броя Airbus A380. Това съобщава Reuters позовавайки се на собствен източник запознат с бъдещата сделка.

Меню