Вертолет Cougar гаси пожар над Карлово

98 прочитания

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на 24-а авиобаза Крумово се включи в гасенето на горски пожар северно от Карлово. Това стана днес, 26 септември 2021 г.

В 16,17 часа вертолет Cougar, снабден със система за пожарогасене „Bambi Bucket” излетя, за да се включи в овладяването на огнената стихия. Командир на екипажа е подполковник Светомир Гърков. До 19,08 часа екипажът извърши 24 водохвърляния от въздуха посредством противопожарната система на вертолета и обля района на пожара с около 36 тона вода.

Отделно тридесет и един военнослужещи от 61-а Стрямска механизирана бригада се включиха от 16,30 часа днес, в гасенето на същия горски пожар, възникнал северно от Карлово. Огънят е обхванал борова гора северозападно от Водната кула, в много насечен и трудно достъпен терен, който е горски фонд.

.

Свързани теми

Предишна публикация
България е домакин на тренировката ESE 2021
Следваща публикация
Процедурата за ремонт на Р-27 бе прекратена заради несъответствия
98 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС изпълниха задачи в помощ на населението

Българските военновъздушни сили извършиха вчера и днес, 18 септември 2019 г., донорска задача с военно-транспортен самолет C-27J и гасиха горски пожар с вертолет Ми-17. Това съобщиха от ВВС.

Авиокаст: Епизод 16

Продължение на темата за HEMS – Helicopter Emergency Medical Services в България. Какви бяха и…

Македонски пилоти възстановиха подготовката си на Ми-24 у нас

В периода 12 – 16 март 2018 г., в съответствие със Споразумение за сътрудничество подписано през 1999 г. между МО на България Македония във военно формирование 32040 – Крумово се проведе обучение за възстановяване на летателната подготовка на летателен състав от Въоръжените сили на Македония на вертолет Ми-24В след продължително прекъсване на полетите. Това съобщиха от МО.

C-27J превози хуманитарна помощ за Албания

Български военно-транспортен самолет C-27J Spartan доставя хуманитарна помощ за пострадалите от катастрофалните наводнения в Албания. Самолетът ще извърши общо два полета, като първия стана факт днес, 6 декември 2017 г.

Меню