Вертолет Cougar гаси пожар над Карлово

96 прочитания

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на 24-а авиобаза Крумово се включи в гасенето на горски пожар северно от Карлово. Това стана днес, 26 септември 2021 г.

В 16,17 часа вертолет Cougar, снабден със система за пожарогасене „Bambi Bucket” излетя, за да се включи в овладяването на огнената стихия. Командир на екипажа е подполковник Светомир Гърков. До 19,08 часа екипажът извърши 24 водохвърляния от въздуха посредством противопожарната система на вертолета и обля района на пожара с около 36 тона вода.

Отделно тридесет и един военнослужещи от 61-а Стрямска механизирана бригада се включиха от 16,30 часа днес, в гасенето на същия горски пожар, възникнал северно от Карлово. Огънят е обхванал борова гора северозападно от Водната кула, в много насечен и трудно достъпен терен, който е горски фонд.

.

Свързани теми

Предишна публикация
България е домакин на тренировката ESE 2021
Следваща публикация
Процедурата за ремонт на Р-27 бе прекратена заради несъответствия
96 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО иска да прекрати спора с Airbus Helicopters срещу употребяван вертолет

Министерство на отбраната ще се опита да прекрати арбитражното дело срещу вертолетостроителя Airbus Helicopters (някога Eurocopter), като в замяна на оттегляне на своя иск ще поиска употребяван вертолет, който да замести катастрофиралия през миналото лято Panther. Това става ясно от заседание на Комисията по отбрана в НС.

Командирът на ВВС участва в симпозиум на НАТО

На 2 и 3 юли 2018 г. в Щаба на Съюзното въздушно командване на НАТО (СВК) в Рамщайн се проведе Симпозиум на командващите на Военновъздушните сили на страните-членки на НАТО. Това съобщават от ВВС.

Меню