Бригаден генерал Лалов се опасява, че недостатъчния ресурс ще доведе до сериозни проблеми

46 прочитания

Командирът на 3-та авиационна база Граф Игнатиево бригаден генерал Иван Лалов изрази опасение, че недостатъчния ресурс на изтребителите МиГ-29 ще доведе до сериозни проблеми в летателната подготовка през следващата година. Това каза той днес, 21 декември 2017 г., пред Нова телевизия.

„За сега имаме, не много голям, ресурс от авиационна техника, с която да започнем новата година, но за съжаление това забавяне на сключването на договор за поддръжката на МиГ-29 в последствие ще доведе до сериозни проблеми с летателната ни подготовка”, обясни командирът на авиобазата.

Генерал Лалов подчерта, че българските военни пилоти летят изключително малко, което е под всякакви нива на безопасност на полетите.

Във вторник стана ясно, че украинската държавна компания УКРИНМАШ е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която фактически стопира процесите на сключване на рамково споразумение с РСК „МиГ” за поддръжка на българските изтребители МиГ-29.

КЗК трябва на първо време да се произнесе по молбата за спиране на процедурата, а след това да разгледа и самата жалба по същество. Така или иначе, договор с РСК „МиГ” няма да има в оставащите три работни дни от годината, а това поставя под въпрос възможността за поддържане на операциите с МиГ-29 в българските ВВС.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов: До края на януари ще е готов проектът за новия изтребител
Следваща публикация
ВВС получи втори ремонтиран Ми-24
46 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ОАЕ влага пари и в модернизация на Mirage 2000

Обединените арабски емирства (ОАЕ) са поръчали модернизация на своя флот от многоцелеви изтребители Mirage 2000-9. Това са съобщили от френския производител Dassault, цитирани от Defense News.

Ден на отворените врати в Долна Митрополия

С много настроение премина Денят на отворени врати, организиран от ВВУБ „Георги Бенковски” по случай Международния ден на детето. Той се проведе днес, 1 юни 2018 г. Това съобщават от учебната авиобаза.

Меню