Wizz Air пуска линия Виена – Варна

11 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви днес, 9 януари 2018 г., нова база в Австрия и нов маршрут от Варна до Виена.

Полетите по линията Виена – Варна ще стартират на 28 април 2018 г. и ще се изпълняват два пъти седмично – в дните вторник и в събота. Според компанията така се открива чудесна възможност за туристите в България да посетят един от културните центрове на Европа на цени от само €29,99.

Новата база на авиокомпанията в австрийската столица Виена представлява инвестиция на Wizz Air от $331 млн. и ще доведе до създаване на 120 нови работни места в авиокомпанията. Австрия е 44-ата страна в мрежата на Wizz Air, в която авиокомпанията създава база. WIZZ ще открие новата си база на летище Виена през юни, първоначално с един базиран там Airbus A320, а през ноември ще бъдат добавени още два самолета Airbus A321. Този бърз растеж на базата на Wizz Air във Виена е свързан с планове за стартирането на общо 17 нови маршрута от австрийската столица през 2018 г., включително до Варна.

В отговор на потребителското търсене и с цел създаване на по-достъпни възможности за пътуване, Wizz Air непрекъснато диверсифицира мрежата си от България, предлагайки през 2018 г. общо 44 маршрута до 20 държави, достъпни от три български летища, които допълнително ще допринесат за увеличаване на туристическия поток към и извън страната и подобряване на бизнес връзките между държавите.

Свързани теми

Предишна публикация
Скоро пускат отново концесията на летище София
Следваща публикация
Откриха новата учебна година във ВВС
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air обяви, че печалбата ѝ е скочила с 22%

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air обяви, че нетната ѝ печалба се е повишила до €275 млн., което е скок с 22% в сравнение с показанията за предишната финансова година. Това съобщава Reuters.

Стартира лятното разписание на летище София

От днес, 25 март 2018 г., влиза в сила лятното разписание на летище София с редовните полети до словенската столица Любляна. Те ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, от авиокомпанията Adria Airways.

Wizz Air отново спира полетите София – Варна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Аir за втори път преустановява полетите между София и Варна. Това ще стане от 27 октомври 2018 г., като новината беше потвърдена както от авиокомпанията, така и от дружеството „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“, концесионер на летищата във Варна и Бургас, съобщава „Капитал”.

Морските летища очакват стабилен ръст през 2018 г.

През 2018 г. трафикът на двете български морски летища се очаква да нарасне с около 10%, според планираните полети към момента – значителен ръст предвид постиженията от 2017 г. (8.42%) и 2016 г. (22%).

Wizz Air базира втори самолет във Варна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air пуска шест нови маршрута от Варна и разширява базата си там с втори самолет от юли 2019 г. Това съобщиха от авиокомпанията днес, 12 декември 2018 г.

Меню