Стартира летателната тренировка European Spartan – 18

27 прочитания

България е домакин на летателната тренировка за военно-транспортни самолети С-27J „European Spartan – 18” (ES 18). Това съобщават от ВВС.

В тренировката, която ще се проведе от летище София, участват екипажи и самолети от военновъздушните сили на България, Италия, Литва, Румъния, български военнослужещи от 68-а бригада Специални сили и от Военноморските сили, както и екипи от Военномедицинска академия – София.

Летателната тренировка е част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Европейската асоциация по отбрана проявява голям интерес към тренировката, защото тя е продукт на дейността на работната група по проект „С-27 – Интегрирана логистична поддръжка и подготовка“.

Целите на учението, което се провежда до 8 юни 2018 г., са постигане на по-висока оперативна съвместимост на българските Военновъздушни сили за участие в многонационални операции със страни-съюзници, повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка на личния състав от ВВС за изпълнение на транспортни задачи, повишаване на теоретичната и практическата подготовка на инженерно-техническия състав (ИТС) за обслужване на самолет С-27J Spartan, усъвършенстване на процедурите във ВВС по всестранно логистично осигуряване и оказване на поддръжка като страна-домакин.

По време на учението ще се изпълняват различни видове задачи, като полети по маршрут на малка и пределно малка височина, десантиране на парашутисти, тренировъчни заходи за десантиране на товари, тактически заходи за кацане, обмяна на опит по обслужване на самолет C-27J от наземния инженерно-технически състав.

Свързани теми

Предишна публикация
МО отхвърля информацията, че Турция ще охранява небето ни
Следваща публикация
МО се договори с Airbus Helicopters да прекрати арбитражното дело срещу употребяван вертолет
27 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Какво ще видим на големия открит летателен ден в Граф Игнатиево

Българските Военновъздушни сили организират днес, 29 юни 2019 г. голям открит летателен ден, който включва летателна програма с продължителност от близо три часа. Ето какво ще може да видим по време на програмата, която стартира точно в 11,30 часа:

Флотът от C-27J се приземява след Нова година

Флотът от военно-транспортни самолети C-27J Spartan ще бъде приземен след Нова година. Това стана ясно от изказване на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, по време на изслушване в Комисията по отбрана в НС провело се днес, 7 декември 2017 г.

Меню