Airbus показа A350-900ULR

10 прочитания

Европейският самолетостроител Airbus показа своя нов модел с ултра голяма далечина на полет A350-900ULR. Първият прототип все още няма монтирани двигатели Rolls-Royce Trent XWB, но вече се мести към стоянките за наземни тестове, съобщават от производителя.

Първият и единствен прототип ще премине през кратка изпитателна програма, която има за цел да провери единствено модификациите в сравнение със стандартните самолети от варианта A350-900.

A350-900ULR ще има максимална излетна маса от 280 тона (с пет повече от стандартния модел), ще има допълнителни резервоари за 24 000 литра керосин и някои аеродинамични подобрения, включително и променени уинглети.

След края на изпитанията, първият прототип ще се преработи в сериен самолет и ще бъде предаден на стартовия оператор Singapore Airlines.

A350-900ULR ще има далечина на полет от почти 18 000 km, но за да лети на тази дистанция машината трябва да намали броя на превозваните пасажери. Така например стартовият клиент Singapore Airlines планира да превозва едва 170 пътници (вместо стандартните около 300), повечето от които в бизнес класа, когато стартира експлоатацията на модела. Авиокомпанията ще вземе седем такива машини, които ще летят от Сингапур до Ню Йорк и други градове на Източното крайбрежие на САЩ.

Свързани теми

Предишна публикация
Русия призна за сирийската командировка на Су-57
Следваща публикация
Dassault представи нов бизнесджет на мястото на проваления Falcon 5X
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Китай купува 300 самолета от Airbus

Китайската държавна компания China Aviation Supplies Holding Company е подписала споразумение за покупка на 300 пътнически самолети от европейския самолетостроител Airbus. Това стана днес, 25 март 2019 г.

Airbus атакува неродилия се още модел на Boeing

Европейският самолетостроител Airbus атакува все още непоявилия се средно голям модел на Boeing с агресивна ценова политика и наличните си модели, с надеждата да не се остави пазар за новата машина. Това съобщава Reuters.

Dassault и Airbus в съперничество за това, кой ще бъде лидер в разработката на новия европейски изтребител

Европейските самолетостроителни компании Airbus и Dassault вече започват да си съперничат за това, коя от тях ще поеме водещата роля в проекта за създаване на европейски изтребител от следващо поколение. Това съобщава Reuters.

Airbus прекръсти CSeries на A220

Европейският самолетостроител Airbus прекръсти семейството CSeries, което наскоро придоби, на A220. Това бе обявено днес, 10 юли 2018 г. и по такъв начин компанията се опитва да покаже, че самолетът, който оригинално е проектиран от Bombardier, вече е част от европейската фамилия на Airbus.

Меню