Airbus показа A350-900ULR

10 прочитания

Европейският самолетостроител Airbus показа своя нов модел с ултра голяма далечина на полет A350-900ULR. Първият прототип все още няма монтирани двигатели Rolls-Royce Trent XWB, но вече се мести към стоянките за наземни тестове, съобщават от производителя.

Първият и единствен прототип ще премине през кратка изпитателна програма, която има за цел да провери единствено модификациите в сравнение със стандартните самолети от варианта A350-900.

A350-900ULR ще има максимална излетна маса от 280 тона (с пет повече от стандартния модел), ще има допълнителни резервоари за 24 000 литра керосин и някои аеродинамични подобрения, включително и променени уинглети.

След края на изпитанията, първият прототип ще се преработи в сериен самолет и ще бъде предаден на стартовия оператор Singapore Airlines.

A350-900ULR ще има далечина на полет от почти 18 000 km, но за да лети на тази дистанция машината трябва да намали броя на превозваните пасажери. Така например стартовият клиент Singapore Airlines планира да превозва едва 170 пътници (вместо стандартните около 300), повечето от които в бизнес класа, когато стартира експлоатацията на модела. Авиокомпанията ще вземе седем такива машини, които ще летят от Сингапур до Ню Йорк и други градове на Източното крайбрежие на САЩ.

Свързани теми

Предишна публикация
Русия призна за сирийската командировка на Су-57
Следваща публикация
Dassault представи нов бизнесджет на мястото на проваления Falcon 5X
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Франция и Германия подписаха първите договори за разработка на изтребител от следващо поколение

Правителствата на Франция и Германия подписаха договори с Airbus, Dassault, Safran Aircraft Engines и MTU Aero Engines за старт на разработката на изтребителя и безпилотните системи от следващо поколение, известни като програмата Future Air Combat System (FCAS). Това стана днес, 7 февруари 2019 г.

238 нови заявки в третия ден на Фарнбъроу

С 238 нови заявки може да се похвали третия ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. От началото му, до сега са събрани общо 1266 заявки.

Airbus атакува неродилия се още модел на Boeing

Европейският самолетостроител Airbus атакува все още непоявилия се средно голям модел на Boeing с агресивна ценова политика и наличните си модели, с надеждата да не се остави пазар за новата машина. Това съобщава Reuters.

Boeing събра най-много заявки в рамките на Фарнбъроу 2018

Американският самолетостроител Boeing спечели своеобразната надпревара за събиране на най-много заявки в рамките на авиационното изложение във Фарнбъроу. Компанията инкасира 649 заявки от общо 1464.

Singapore Airlines започна да извежда от експлоатация A380

Без излишен шум сингапурската авиокомпания Singapore Airlines изведе от търговско опериране своя първи лайнер Airbus A380. Това е и първия самолет от типа, с който са започнати търговски полети.

Меню