Airbus показа A350-900ULR

10 прочитания

Европейският самолетостроител Airbus показа своя нов модел с ултра голяма далечина на полет A350-900ULR. Първият прототип все още няма монтирани двигатели Rolls-Royce Trent XWB, но вече се мести към стоянките за наземни тестове, съобщават от производителя.

Първият и единствен прототип ще премине през кратка изпитателна програма, която има за цел да провери единствено модификациите в сравнение със стандартните самолети от варианта A350-900.

A350-900ULR ще има максимална излетна маса от 280 тона (с пет повече от стандартния модел), ще има допълнителни резервоари за 24 000 литра керосин и някои аеродинамични подобрения, включително и променени уинглети.

След края на изпитанията, първият прототип ще се преработи в сериен самолет и ще бъде предаден на стартовия оператор Singapore Airlines.

A350-900ULR ще има далечина на полет от почти 18 000 km, но за да лети на тази дистанция машината трябва да намали броя на превозваните пасажери. Така например стартовият клиент Singapore Airlines планира да превозва едва 170 пътници (вместо стандартните около 300), повечето от които в бизнес класа, когато стартира експлоатацията на модела. Авиокомпанията ще вземе седем такива машини, които ще летят от Сингапур до Ню Йорк и други градове на Източното крайбрежие на САЩ.

Свързани теми

Предишна публикация
Русия призна за сирийската командировка на Су-57
Следваща публикация
Dassault представи нов бизнесджет на мястото на проваления Falcon 5X
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Delta Air Lines получи първия си Airbus A220

Delta Air Lines получи своя първи Airbus A220. Това стана вчера, 26 октомври 2018 г., с което приключва сагата около доставката на типа за Северноамериканския авиопревозвач.

238 нови заявки в третия ден на Фарнбъроу

С 238 нови заявки може да се похвали третия ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. От началото му, до сега са събрани общо 1266 заявки.

Airbus ще продава CSeries на Фарнбъроу

Airbus иска да финализира сделката за покупка на 50,01% от програмата CSeries до средата на годината за да може да продава самолета в рамите на авиосалона във Фарнбъроу, който ще се проведе в средата на юли. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на собствени източници.

Меню