Airbus показа A350-900ULR

10 прочитания

Европейският самолетостроител Airbus показа своя нов модел с ултра голяма далечина на полет A350-900ULR. Първият прототип все още няма монтирани двигатели Rolls-Royce Trent XWB, но вече се мести към стоянките за наземни тестове, съобщават от производителя.

Първият и единствен прототип ще премине през кратка изпитателна програма, която има за цел да провери единствено модификациите в сравнение със стандартните самолети от варианта A350-900.

A350-900ULR ще има максимална излетна маса от 280 тона (с пет повече от стандартния модел), ще има допълнителни резервоари за 24 000 литра керосин и някои аеродинамични подобрения, включително и променени уинглети.

След края на изпитанията, първият прототип ще се преработи в сериен самолет и ще бъде предаден на стартовия оператор Singapore Airlines.

A350-900ULR ще има далечина на полет от почти 18 000 km, но за да лети на тази дистанция машината трябва да намали броя на превозваните пасажери. Така например стартовият клиент Singapore Airlines планира да превозва едва 170 пътници (вместо стандартните около 300), повечето от които в бизнес класа, когато стартира експлоатацията на модела. Авиокомпанията ще вземе седем такива машини, които ще летят от Сингапур до Ню Йорк и други градове на Източното крайбрежие на САЩ.

Свързани теми

Предишна публикация
Русия призна за сирийската командировка на Су-57
Следваща публикация
Dassault представи нов бизнесджет на мястото на проваления Falcon 5X
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Мега поръчка за Airbus

Частният инвестиционен фонд Indigo Partners подписа меморандум за разбирателство с Airbus за покупка на 430 самолета от семейството A320neo. Това бе обявено в последния ден на авиоизложението в Дубай.

Airbus прекратява програмата A380

Европейският самолетостроител Airbus обяви днес, 14 февруари 2019 г., че спира програмата A380, а последният четиридвигателен гигант ще бъде доставен през 2021 г.

Airbus очаква нови германски поръчки за Eurofighter

Airbus Defense and Space очаква в скоро време допълнителни поръчки от Германия за Eurofighter и разчита на повече инвестиции в европейските отбранителни компании. Това заявява изпълнителният директор на компанията Дирк Хоке в интервю за германския вестник Handelsblatt.

AirAsia преговаря за A321XLR

Малайзийската нискотарифна авиокомпания AirAsia води преговори с Airbus за покупка на новата версия на A321neo с още по-голяма далечина на полета, която в момента е известна, като A321XLR. Това съобщава Reuters, позовавайки е на собствени източници.

Airbus купува мажоритарен дял в програмата CSeries

Airbus ще купи мажоритарен дял в програмата CSeries и ще отвори втора линия за крайно сглобяване на моделите CS100 и CS300 в Мобил, Алабама, която ще обслужва клиенти в САЩ. Това стана ясно от съобщение на Airbus и Bombardier.

Меню