Airbus ще продава CSeries на Фарнбъроу

11 прочитания

Airbus иска да финализира сделката за покупка на 50,01% от програмата CSeries до средата на годината за да може да продава самолета в рамите на авиосалона във Фарнбъроу, който ще се проведе в средата на юли. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на собствени източници.

До сега се очакваше, че сделката ще бъде приключена във втората половина на 2018 г., тъй като тя трябваше да премине през одобрението на редица регулаторни органи, но тази процедура вървяла много по-бързо от очакването.

Бързото приключване на тази процедура ще позволи на Airbus да продава активно самолетите от CSeries на изложението във Фарнбъроу, заедно със своята супер успешна фамилия A320.

Това може да се окаже най-сериозната новина от предстоящото изложение, след като Boeing изглеждат все по-разколебани от стартирането на изцяло новия си широкофюзелажен средноразмерен самолет, който е известен неофициално като 797.

Airbus са отказали официални коментари за Bloomberg.

През октомври 2017 г. бе сключено споразумение между Bombardier и Airbus за продажба на 50,01% от проекта CSeries. В тази програма Bombardier е съдружник с инвестиционния фонд на правителството на канадската провинция Квебек Investissement Québec. След сделката Bombardier ще контролира 31% от проекта, а Investissement Québec 19%. Към 2023 г. Airbus ще има възможност да изкупи останалите дялове от проекта.

Свързани теми

Предишна публикация
В Белгия избухна скандал около изтребителния конкурс
Следваща публикация
Boeing 737 Max 7 изпълни дебютен полет
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus прекръсти CSeries на A220

Европейският самолетостроител Airbus прекръсти семейството CSeries, което наскоро придоби, на A220. Това бе обявено днес, 10 юли 2018 г. и по такъв начин компанията се опитва да покаже, че самолетът, който оригинално е проектиран от Bombardier, вече е част от европейската фамилия на Airbus.

A330-800 изпълни дебютния си полет

Airbus A330-800 изпълни първия си полет днес, 6 ноември 2018 г., от заводското летище на европейския самолетостроител в Тулуза, Франция.

Германия ще търси по-бърза замяна на Tornado

Германия е запитала потенциалните доставчици на заместник на изтребителите-бомбардировачи Tornado, за възможностите им за доставка преди 2025 г. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Airbus все пак разглежда нови модификации на A321neo

Европейският самолетостроител Airbus все пак работи по подобрен A321neo, който да парира новия малък широкофюзелажен самолет, който разработва Boeing в момента. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Airbus се цели в 700 доставки през тази година

Европейският самолетостроител Airbus се надява на това да доставки над 700 пътнически самолета през 2017 г. Това е заявил оперативният директор на компанията Фабрис Бриже в интервю за френския вестник Les Echos, цитиран от Reuters.

Меню