Полският МиГ-29 не е паднал по технически причини

55 прочитания

Разбилият се на 18 декември 2017 г. полски изтребител МиГ-29 не е изпитал технически трудности. Това са съобщили от полското МО.

„Предварителната информация показва, че самолетът и летищните навигационни системи са функционирали нормално. Пилотът е комуникирал нормално и в рамките на процедурите с летището и на борда е имало достатъчно говриво за отиване на запасно летише”, се казва в съобщение на полското МО.

Полският министър на отбраната Антони Мачеревич е казал, че очаква в скоро време да е готов предварителният доклад за причините за инцидента и веднага след това той ще бъде публикуван.

МО на Полша е потвърдило и информацията, която бе изнесена от заместник-министъра на страната Бартож Ковнацки, че пилотът на изтребителя не се е катапултирал преди машината да се разбие.

Ковнацки заяви, че 28-годишният летец е бил голям късметлия, защото е оцелял от инцидента без да се катапултира. Заместник-министърът определи случилото се с него като чудо.

По-ранните съобщения говореха за това, че пилотът е бил намерен на известна дистанция от разбилия се самолет в относително добро състояние и с фрактури на долните крайници. Вероятно летецът е бил изхвърлен от кабината в момента, в който изтребителят се е забил в гъста гора на захода за кацане в 23-та тактическа авиобаза.

Свързани теми

Предишна публикация
Два Як-130 се сблъскаха във въздуха над Бангладеш
Следваща публикация
Пентагонът търси 150 вертолета Bell
55 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стартира българо-американската тренировка „Тракийски орел 2018“

Днес, 4 май 2018 г., в авиобаза Граф Игнатиево с официална церемония беше обявено началото на българо-американската летателна тренировка “Тракийски орел 2018”. Тя се провежда съгласно Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения за 2018 г. Това съобщават от ВВС.

Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е станал при тренировка за обратен завой на земята

Инцидентът с българския военно-транспортен самолет C-27J Spartan е станал при изпълнение на тренировъчна задача в рамките на програма за обучение на нов командир. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на телевизия „Канал 3”.

Меню