Wizz Air стартира четири нови маршрута от София

17 прочитания

Wizz Air стартира четири нови маршрута от София. От 25 март до 27 март 2018 г., някои от най-слънчевите дестинации в Европа – Ница, Лисабон, Малага и Атина, ще се присъединят към мрежата WIZZ.

Вчера, 26 март, бе началната дата на маршрута София-Ница, а днес българските пътници ще имат шанса да се качат на борда на първите полети на Wizz Air от София до Лисабон и Малага, които ще се изпълняват два пъти седмично. Полетите към гръцката столица стартираха на 25 март и ще бъдат ежедневни. Билетите за четирите нови маршрута вече са в продажба.

С присъединяването на Малага, Лисабон, Ница и Атина към мрежата Wizz Air, услугите на авиокомпанията от София ще нарастнат до 32 маршрута, което допълнително ще укрепи водещата позиция на Wizz Air на българския пазар (31% пазарен дял според данни от март 2018 г.).

В момента Wizz Air има осем самолета, базирани в България – седем в София и един на летище Варна, и над 300 служители, ориентирани към клиента. През 2017 г. над 2,5 милиона пътници са пътували с Wizz Air от и до България, което е с 47% повече в сравнение с 2016 г.

Четирите нови маршрута на Wizz Air от българската столица са част от кампанията #WIZZaroundEurope – най-големият оперативен скок в историята на авиокомпанията. През следващите месеци до началото на юли общо 21 самолета ще бъдат разпределени по европейските бази на компанията, за да подпомогнат стартирането на 70 нови маршрута и 700 допълнителни седмични полета. Разширяването на мрежата на WIZZ до лятото на 2018 г. представлява инвестиция от над $2 млрд. и откриване на 700 работни места за авиационни специалисти, които ще се присъединят към екипа на WIZZ, за да допринесат за нарастващия успех на компанията.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair откри своя база на летище Бургас
Следваща публикация
Стартира лятното разписание на летище София
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Взимат мерки за намаляване на шума на летище София

Във връзка с нарастването на въздушния трафик на столичното летище, ДП РВД, ГД ГВА и Летище София предприеха допълнителни мерки за ограничаване на самолетния шум до летище София, влезли в сила от 26 април 2018 г.

Adria Airways пуска полети Любляна – София

Словенската авиокомпания Adria Airways стартира полети от столицата на страната Любляна до летище София. Това ще стане на 25 март 2018 г. с влизането на лятното разписание.

Скоро пускат отново концесията на летище София

В близките месеци отново ще бъде пусната концесията на летище София. Това стана ясно от думите на транспортния министър Ивайло Московски, който днес, 9 януари 2018 г., участва в откриването на новата скоростна пътна връзка с Терминал 2 на столичното летище.

Wizz Air внезапно спира полетите до няколко английски летища

Всички полети на нискотарифната авиокомпания Wizz Air от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд ще бъдат преустановени от 6 ноември 2016 г. Това се посочва в становище на компанията в отговор на въпрос на БТА по повод сигнал от клиенти на компанията за отменени резервации за посочените дестинации.

Меню