Внасят проекта за нов изтребител в МС на 9 май

10 прочитания

Инвестиционният проект за придобиване на нов боен самолет ще бъде внесен за гласуване в Министерски съвет на 9 май 2018 г. Това заявиха премиера Бойко Борисов и военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов днес, 27 април 2018 г.

„Тече двуседмичният срок в който два от проектите – за нов изтребител и нова бойна машина за пехотата, да бъдат вкарани в Министерски съвет. Бойната машина ми е мечта, като сухопътен офицер, защото това е царицата на боя, всеки военен ще ви го каже”, заяви премиера Борисов, след като разгледа военно-ремонтния завод „ТЕРЕМ – Хан Крум“, Търговище.

Военният министър Каракачанов уточни, че проектите ще бъдат внесени за обсъждане не следващата сряда, а по-следващата, което се пада 9 май.

„Както каза колегата Дончев, сме купували от рафта, най-добрите самолети Spartan, най-добрите транспортни хеликоптери Cougar, най-добрите транспортни хеликоптери Panther. Само транспортни, все едно ще се изнасяме! Все едно сме купували авиация, да бягаме с нея. Сега говорим за бойни машини, които да защитават населението, суверенитета и цялостта на България”, отбеляза премиерът Борисов.

Той не пропусна да отбележи, че трябва да се види от българите, че правителството мисли и за армията, че ще има инвестиции и там.

Това е поредният срок, който правителството, под една или друга форма, дава за гласуване на инвестиционния проект за нов изтребител. Последно МО съобщи, че това ще стане в рамките на април.

Свързани теми

Предишна публикация
Приключи учението ETAP-C 18-2
Следваща публикация
Генерал Боцев: Желанието ми е до края на годината да имаме договор за нов изтребител
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

„Комисията „Gripen“ изслуша бивш заместник-министър и военен експерт

Временната парламентарна комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет изслуша на заседанието си днес, 7 септември 2017 г., бившия замесник-министър на отбраната от кабинета „Орешарски“ Иван Иванов и военния експерт професор Венелин Георгиев.

Президентът Радев с множество въпроси по сделката за F-16

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев постави множество въпроса пред правителството по сделката за F-16. Той направи това днес, 24 юли 2019 г., по време брифинг за медиите във връзка с ветото на сделката за придобиване на осем изтребителя F-16.

Министър Каракачанов не иска да бърза с избора на нов изтребител

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде да се разбере, че няма намерение да бърза в избора на нов боен самолет за ВВС. Той участва днес, 23 октомври 2018 г., в предаването „Лице в лице” по bTV.

Министър Захариева: Правителството не се меси в избора на изтребител

Министърът на външните работи и вицепремиер Екатерина Захариева заяви, че правителството няма да се меси в избора на нов изтребител и той зависел от експертната комисия. Това каза тя днес, 14 декември 2018 г. след среща със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан, който е на посещение у нас.

Меню