Константин Попов: На 31 май Комисията по отбрана ще обсъди проекта за нов изтребител

9 прочитания

На 31 май 2018 г. се очаква да се обсъдят двата проекта за модернизация на Българската армия в парламентарната Комисия по отбрана. Това каза нейният председател Константин Попов по време на заседанието ѝ от днес, 17 май.

Бившият началник на отбраната е казал още, че през юни се очаква да бъде внесен и проекта за боен кораб и може би до края на същия месец и трите проекта ще бъдат гласувани в пленарна зала.

Правителството одобри инвестиционните проекти за придобиване на нова бойна машина за пехотата и нов боен самолет за ВВС на заседанието си от вчера, 16 май 2018 г. Проектите бяха внесени в Народното събрание днес.

Двата проекта трябва да минат през ресорните комисии по отбрана и финанси, преди да бъдат включени в програмата за обсъждане и гласуване в пленарна зала. Едва след това по тях може да започне да се работи, чрез изпращане на запитване за даване на оферти.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов изрази надежда, че до края на 2018 г. ще има подписан договор по поне един от проектите, но за сега не изглежда, че ще има време за това, дори и Парламентът да даде зелена светлина до края на юни.

Свързани теми

Предишна публикация
Бъдещите концесионери на летище Пловдив се срещнаха с министър Московски
Следваща публикация
Министерски съвет одобри инвестиционния проект за нов изтребител
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Валери Симеонов поиска нов конкурс

Бившият вицепремиер и лидер на партията НФСБ, която е част от коалицията Обединени патриоти, Валери Симеонов заяви, че е най-добре процесът за избор на нов боен самолет да бъде прекратен и след това рестартиран. Това заяви той днес, 9 януари 2019 г. в ефира на телевизия „Европа”.

Премиерът Борисов: За какво ни трябват изтребители?

„До изтребителите ли е опряла армията в момента? За какво ни трябват тези изтребители в момента”, така остро премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти днес, 18 септември 2017 г., програмата за покупка на нови бойни самолети за ВВС.

Заместник-министър Запрянов обеща договор за F-16 до края на юли

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов обеща, че договорът за покупка на осем F-16 Block 70 ще бъде подписан до края на юли 2019 г. Това заяви той днес, 11 април, на конференция по случай 15-тата годишнина на членството на България в НАТО, организирана от „Атлантическия клуб”.

Димитър Стоянов: САЩ ни предупредиха да не режем пакета на F-16

Полковник (о.р.) Димитър Стоянов, главен секретар на Президентството, бивш началник-щаб на ВВС заяви в ефира на bTV, че Съединените щати са ни предупредили да не режем прекалено пакета по сделката за F-16, защото това ще застраши реализирането ѝ.

Цветанов отново нападна Gripen и заяви, че през 2012 г. ГЕРБ е щял да вземе F-16

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отново нападна шведския изтребител Gripen и заяви, че в края на мандата на кабинета „Борисов 1” е щял да се купуват изтребители F-16. Това каза той днес, 14 август 2018 г., при откриване на ремонтиран път във Великотърновско.

Меню