Союз МС-09 се скачи с МКС

18 прочитания

Космическият кораб Союз МС-09 се скачи успешно с Международната космическа станция (МКС). Това стана днес, 8 юни 2018 г., в 16,01 часа московско време.

Союз МС-09 бе изстрелян с ракетата-носител Союз-ФГ на 6 юни 2018 г. в 14,12 часа московско време от космодрума Байконур. На борда му се намират трима космонавти – Сергей Прокопев – командир, германецът Александър Герст и американският астронавт Серина Аниьон-Чанслор.

Стартът мина успешно и тримата космонавти останаха в космическия си кораб две денонощия, докато се извършваха маневри за сближаване и скачване с МКС. Скачването стана на автоматичен режим и е преминало без забележки.

Малко повече от два часа след скачването, бяха отворени люковете, които отделят Союз МС-09 от МКС и новият екипаж се присъедини към колегите си на станцията. По план екипажът на Союз МС-09 ще остане на станцията 187 денонощия.

До момента на станцията се намираха трима космонавти – руснакът Олег Артемеев и двамата американци Андрю Фюстел и Ричърд Арнолд.

Програмата на екипажът на МКС е стандартна – изследователска работа и работа по поддръжка на станцията, включително и с излизане в открития космос.

Свързани теми

Предишна публикация
Военен Ми-17 катастрофира в авиобаза Крумово (обобщение)
Следваща публикация
ЕК планира повече пари за усвояване на космоса
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Союз МС-08 излетя за МКС с тричленен екипаж

Космическият кораб Союз МС-08 излетя днес, 21 март 2018 г., с тричленен руско-американски екипаж за Международната космическа станция (МКС). Това е 135-ият старт на космически кораб от семейството Союз.

Меню