Анализ и в 12-та авиобаза

96 прочитания

Днес, 16 януари 2024 г., в 12-та авиационна база Долна Митрополия се проведе годишен анализ, на който бяха отчетени резултатите от подготовката, войсковия ред и дисциплина през 2023 г. Това съобщиха от авиобазата.

Командирът на 12-та авиационна база – полковник Петър Банков направи обективна равносметка на извършената дейност през изминалата година и анализира резултатите от изпълнението на поставените задачи.

„Събитията през изминалата година, проведените мероприятия, ресурсните ограничения и постигнатите резултати ми дават достатъчно основание да определя 2023-та като ползотворна, натоварена и изключително динамична за дейността на 12-та авиационна база. Вложените безрезервни усилия от личният състав при изпълнение на поставените задачи, създадената добра организация, търсенето на рационални и гъвкави решения, в съчетание с оказаната помощ от командването на Военновъздушните сили, способстваха за постигане на високи резултати през изминалата годината”.

В заключение той изказа благодарност към командването и личния състав за положените усилия и отговорност, за добре свършената работа и проявен професионализъм. Пожела им здраве, увереност и сили за още по-успешна и ползотворна 2024 година.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Тагарев: Първият F-16 идва в България през следващата пролет
Следваща публикация
Първа зенитно-ракетна база с анализ за 2023 г.
96 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стартираха анализите във формированията на ВВС

Днес, 10 януари 2018 г., се проведе анализът на дейността през изминалата 2017 г. във Военновъздушна учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски” – Долна Митрополия с участието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщиха от ВВС.

Български и сръбски МиГ-29 стрелят на Шабла (галерия)

Български и сръбски изтребители МиГ-29 извършиха бойни стрелби на зенитния полигон „Шабла“. И двете страни участваха в стрелбите с по два едноместни и един двуместен МиГ-29, и двете страни стреляха с ракети „въздух – въздух“ Р-60МК и Р-73Э. Полетите се осъществяваха от авиобаза Граф Игнатиево. Повече за стрелбите може да прочетете тук.

Бъдещето на българските Су-25

Белоруската компания „558-ми авиоремонтен завод“ („558 АРЗ“) и Министерството на отбраната са сключили на 28 ноември 2018 г. рамково споразумение (изходящ номер УД-12-95/28.11.2018) за възстановяване на летателната годност на Су-25. Какво ще представляват дейностите, които компанията ще извърши по българските машини и какво ще е бъдещето на щурмовия самолет в родните ВВС?

Николай Ненчев бе оправдан за поддръжката на МиГ-29

Бившият министър на отбраната в кабинета „Борисов 2” Николай Ненчев бе оправдан от Софийски градски съд (СГС) по обвинението за престъпление по служба за това, че не е осигурил поддръжката на изтребителите МиГ-29. Това стана вчера, 2 юли 2019 г.

Меню