Селскостопански самолет аварира в Пловдивско

51 прочитания

Селскостопански самолет PZL-Mielec M-18 Dromader се разби в района на Пловдив. Пилотът е оцелял с леки наранявания, няма други пострадали.

Самолетът, с регистрация LZ-8012, е излетял от селскостопанската площадка край пловдивското село Цалапица около обед днес, 6 юли 2018 г. Машината е трябвало да пръска близките оризови полета.

Според свидетелски показания, двигателят на самолета е спрял и пилотът е направил аварийно приземяване в оризището, в близост до километър 107 на магистрала „Тракия”. При кацането машината се е преобърнала, заради меката почва. Пилотът я е напуснал сам, а първа помощ му е била оказана от намиращ се наблизо човек.

67-годишният пилот е със съвсем леки наранявания и е бил освободен за домашно лечение, след преглед в пловдивска болница.

Инцидентът се разследва Специализираното звено за разследване на авиационни събития към транспортното министерство.

Свързани теми

Предишна публикация
Разследването на катастрофата с Ми-17 приключи, но МО засекрети резултатите
Следваща публикация
Провали се обществената поръчка за ремонт на двигателите на L-39
51 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Спешен преглед двигателите GP7200 на A380

Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) е разпоредила спешна инспекция на всички двигатели GP7200. Трябва да бъде извършен визуален преглед на главината на степента за ниско налягане (вентилатора).

Разследването на катастрофата с Ми-17 приключи, но МО засекрети резултатите

Комисията за разследване на авиационното произшествие с вертолет Ми-17 завърши своята работа с доклад за възможните причини. Това съобщи МО днес, 9 юли 2018 г., но от военното ведомство не съобщават за резултатите и обявиха, че докладът е „поверителен”.

Boeing с препоръка за повишаване на авиационната безопасност във връзка с индонезийската катастрофа

Boeing излезе с бюлетин за повишаване на авиационната безопасност, във връзка с катастрофата на индонезийския Boeing 737 Max. Бюлетинът третира ситуации, в които екипажът получава грешни данни от сензорите за ъгъл на атака. Това съобщават от Reuters.

Разби се полски МиГ-29

Изтребител МиГ-29 от състава на полските ВВС се разби днес, 18 декември 2017 г. Пилотът се е катапултирал успешно и е без опасност за живота.

Инцидент с A320 на БАК

Airbus A320 на Българиан еър чартър (БАК) е претърпял инцидент с двигателя си по време на полет между Братислава и София на 9 октомври 2017 г. Това съобщава The Aviation Herald.

Меню