Селскостопански самолет аварира в Пловдивско

55 прочитания

Селскостопански самолет PZL-Mielec M-18 Dromader се разби в района на Пловдив. Пилотът е оцелял с леки наранявания, няма други пострадали.

Самолетът, с регистрация LZ-8012, е излетял от селскостопанската площадка край пловдивското село Цалапица около обед днес, 6 юли 2018 г. Машината е трябвало да пръска близките оризови полета.

Според свидетелски показания, двигателят на самолета е спрял и пилотът е направил аварийно приземяване в оризището, в близост до километър 107 на магистрала „Тракия”. При кацането машината се е преобърнала, заради меката почва. Пилотът я е напуснал сам, а първа помощ му е била оказана от намиращ се наблизо човек.

67-годишният пилот е със съвсем леки наранявания и е бил освободен за домашно лечение, след преглед в пловдивска болница.

Инцидентът се разследва Специализираното звено за разследване на авиационни събития към транспортното министерство.

Свързани теми

Предишна публикация
Разследването на катастрофата с Ми-17 приключи, но МО засекрети резултатите
Следваща публикация
Провали се обществената поръчка за ремонт на двигателите на L-39
55 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

S-97 Raider претърпя инцидент

Технологичният демонстратор Sikorsky S-97 Raider е претърпял инцидент вчера, 2 август 2017 г., в изпитателния…

Катастрофата с Ми-17 породи политически престрелки

Вчерашната катастрофа с военен вертолет Ми-17, при която загинаха двама пилоти, очаквано породи политически престрелки и коментари, но от тях е трудно да се очаква нещо конструктивно за измъченото състояние на въоръжените ни сили.

Ju 52 катастрофира в Швейцария

Ретро самолет Junkers Ju 52 катастрофира в Швейцарските Алпи. При инцидента загинаха всички намиращи се на борда му 20 души.

Меню