619 заявки във втория ден на Фарнбъроу

24 прочитания

С 619 заявки за пътнически самолети приключва втория ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. Така изложението продължава да бъде изключително силно, от към събрани заявки.

203 от заявките са твърди поръчки, 218 от заявките са потвърдени с меморандуми за разбирателство за бъдещи поръчки, 19 са запазените опции и 179 са с писма за намерения за запазване на опции.

Традиционно , най-много заявки за деня има за тяснофюзелажни самолети – 290. Веднага след това идват регионалните джетове с 272 заявки и има още 57 заявки за широкофюзелажни пътнически самолети. Все още няма нито една поръчка за турбовитлови самолети.

След края на втория ден, Airbus продължава да води, но с малко на архиконкурента си Boeing при събраните заявки – 356 срещи 352. Двата гиганта са плътно следвани от Embraer с 297 заявки.

Най-поръчваното семейство остава A320neo – 259 заявки за два дни, следвано от семейството Boeing 737 Max с 240 заявки, а трети е бразилската фамилия регионални джетове E-Jet с 227 заявки.

Американският превозвач Republic Airline направи най-голямата поръчка, като даде твърда заявка за 100 броя Embraer E-175 и си запази права за още толкова машини.

Airbus продължи да продава добре и през днешния ден, като неназован оператор е подписал писмо за намерение за 75 броя от фамилията A320neo, а неназована стартираща авиокомпания от САЩ също подписа писмо за намерение за покупката на 60 броя A220-300 (до скоро Bombardier CS300).

Boeing продължи да продава добре своите карго самолети. Руската авиокомпания „Волга-Днепр” поръча твърдо пет броя Boeing 747-8F, а Cargologic подписа писмо за намерение за покупката на 29 броя Boeing 777F.

Свързани теми

Предишна публикация
TAI представи Hurjet в рамките на Фарнбъроу
Следваща публикация
Aero Vodochody събра 32 заявки за L-39NG
24 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Апелативен бразилски съд отхвърли блокажа върху джойнтвенчъра на Embraer и Boeing

Бразилски федерален апелативен съд е отхвърлил решението с което друг съд в страната блокира създаването на джойнтвенчър между местната самолетостроителна компания Embraer и Boeing. Това съобщава Flightglobal.

Вътрешни проблеми в Embraer забавят обединението с Boeing

Сериозни трудности в реорганизацията на бразилската самолетостроителна компания Embraer, забавя създаването на обединение за производство на регионални джетове с Boeing. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Boeing показа голям военен БЛА

Американският самолетостроител Boeing показа голям нискозабележим военен безпилотен летателен апарат (БЛА), който да се използва за поддръжка на пилотируеми бойни самолети. Това стана по време на австралийското авиошоу Avalon.

Тръмп заплаши с наказателни мита Airbus

Американският президент Доналд Тръпм заплаши, че ще наложи наказателни мита срещу пътническите самолети на европейския самолетостроител Airbus. Това обяви той днес, 9 април 2019 г., в профила си в социалната мрежа Twitter.

Предстоят летателните изпитания на най-големия реактивен двигател

Първият полет на най-големия реактивен двигател в историята GE9X ще бъде изпълнен в рамките на следващите няколко седмици. Двигателят е монтиран на изпитателен Boeing 747-400, който се оперира от двигателостроителя GE Aviation.

Меню