C-27J изпълни донорска задача

21 прочитания

В изпълнение на заповеди на началника на отбраната генерал Андрей Боцев и командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков днес, 7 август 2018 г., сутринта самолет C-27J Spartan е изпълнил донорска задача. Това съобщават от ВВС.

Машината е излетяла с екипаж в състав командир майор Георги Стоименов, втори пилот капитан Стоян Барев и борден инженер капитан Николай Михайлов от транспортна авиогрупа Враждебна. Полетът е бил по маршрут София – Бургас – София.

На борда на самолета се намираше и 5-членен екип от медицински специалисти на УМБАЛ „Александровска“ и 3-членен екип на Военномедицинска академия за извършване на органна експлантация.

Полетите, които са в изпълнение на заповеди на началника на отбраната и командира на ВВС, са били изпълнени при строго спазване мерките за безопасност и изискванията на документите, регламентиращи летателната дейност с военни въздухоплавателни средства на Република България, съобщават от ВВС.

В 11,40 часа самолетът кацна обратно на летище Враждебна.

Свързани теми

Предишна публикация
Няма достатъчно желаещи да стават военни пилоти в България
Следваща публикация
Завърши летателният стаж на първокурсниците
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

B-52 премина над България

Стретегически бомбардировач B-52H от състава на ВВС на САЩ премина днес, 28 август 2020 г.,…

Размисли и страсти около военната авиация в Министерски съвет

Сериозна порция откровени размисли, страсти и странни идеи по отношения на българската военна авиация бяха изказани на заседанието на Министерски съвет, което бе проведено днес, 13 декември 2017 г.

Меню