Завърши летателният стаж на първокурсниците

54 прочитания

На 6 август 2018 г. във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се проведе семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”. Това съобщиха оттам.

С това приключи успешно първия летателен стаж на курсантите, който се проведе в Центъра за летателна подготовка на авиобазата.

За качественото протичане на учебния процес заслуга имат опитните летци-инструктори капитан Станислав Петров, капитан Асен Райков, капитан Димитър Вачков, капитан Борислав Цанов, майор Петър Муков и майор Пламен Ковачев, съобщават от учебната авиобаза.

За първи път по време на този стаж беше приложена скринингова програма. Изпълнени бяха допълнителни задачи на малка височина в сложен пилотаж, за да се оцени пригодността за обучение в полет. Първокурсниците се справиха изключително успешно с всички предизвикателства. Доказателството за това дойде още преди края на стажа, когато всички курсанти успяха да направят първи самостоятелен полет със самолет Pilatus РС-9М.

На финала курсантите положиха семестриален изпит, който се проведе пред комисия с председател майор Пламен Ковачев – зам. командир по летателна подготовка. В изпитния ден курсантите изпълниха полет по кръга. Отново курсантите показаха високо ниво на подготовка на този етап, а отличните оценки, които получиха потвърдиха този факт.

Майор Ковачев ги приветства за отличното представяне на изпита. Началникът на щаба – подполковник Ивайло Пешаков изказа задоволство от името на командването на авиобазата за отговорното им отношение по време на стажа, за постигнатите резултати и им пожела бъдещи успехи.

Свързани теми

Предишна публикация
C-27J изпълни донорска задача
Следваща публикация
РВД с рекорден брой обслужени полети за юли
54 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Азербайджан купува M-346

Азербайджан купува неназован брой от италианските учебно-тренировъчни самолети от висок клас Leonardo M-346. Това става ясно от съобщение на азербайджанската президентска администрация.

Български C-27J участва на тренировка в Румъния

Днес, 12 май 2019 г. летателен и инженерно-технически състав от 16-а транспортна авиационна група се пребазира в Румъния с военно-транспортен самолет C-27J Spartan. Това съобщиха от ВВС.

Нова донорска задача за C-27J

Днес, 19 март 2019 г. военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на 16-та транспортна авиогрупа Враждебна извърши донорска задача по искане на Министерството на здравеопазването и заповед на началника на отбраната. Това съобщиха от ВВС.

Живата торпила

Вече много десетилетия името на поручик Димитър Списаревски вълнува вниманието и въображението не само на любителите на военната история, но и на всички, които знаят малко или много за случилото се в небето на София в студения ден на 20 декември 1943 г. 

Докладът за състоянието на Въоръжените сили чертае мрачна картина във ВВС

Приетият от Министерски съвет днес, 24 април 2019 г., „Доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили на Република България” чертае картина на висока аварийност във ВВС, неизправна авиационна техника техника, остаряла инфраструктура и тежки проблеми в РТВ.

Меню