Завърши летателният стаж на първокурсниците

52 прочитания

На 6 август 2018 г. във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се проведе семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”. Това съобщиха оттам.

С това приключи успешно първия летателен стаж на курсантите, който се проведе в Центъра за летателна подготовка на авиобазата.

За качественото протичане на учебния процес заслуга имат опитните летци-инструктори капитан Станислав Петров, капитан Асен Райков, капитан Димитър Вачков, капитан Борислав Цанов, майор Петър Муков и майор Пламен Ковачев, съобщават от учебната авиобаза.

За първи път по време на този стаж беше приложена скринингова програма. Изпълнени бяха допълнителни задачи на малка височина в сложен пилотаж, за да се оцени пригодността за обучение в полет. Първокурсниците се справиха изключително успешно с всички предизвикателства. Доказателството за това дойде още преди края на стажа, когато всички курсанти успяха да направят първи самостоятелен полет със самолет Pilatus РС-9М.

На финала курсантите положиха семестриален изпит, който се проведе пред комисия с председател майор Пламен Ковачев – зам. командир по летателна подготовка. В изпитния ден курсантите изпълниха полет по кръга. Отново курсантите показаха високо ниво на подготовка на този етап, а отличните оценки, които получиха потвърдиха този факт.

Майор Ковачев ги приветства за отличното представяне на изпита. Началникът на щаба – подполковник Ивайло Пешаков изказа задоволство от името на командването на авиобазата за отговорното им отношение по време на стажа, за постигнатите резултати и им пожела бъдещи успехи.

Свързани теми

Предишна публикация
C-27J изпълни донорска задача
Следваща публикация
РВД с рекорден брой обслужени полети за юли
52 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО най-накрая избра доставчик на пиротехнически изделия

Министерство на отбраната най-накрая приключи избора на доставчик на барутни заряди и пиротехнически средства за нуждите на ВВС. Решението за избор на победител в процедурата е подписано на 22 март 2019 г. от министъра на отбраната.

База КУН отбеляза шестата си годишнина

Днес, 3 юни 2018 г. с общ строй на Базата за командване, управление и наблюдение (База КУН) на Военновъздушните сили беше отбелязана нейната шеста годишнина. Това съобщават от ВВС.

МО подписа рамковото споразумение за поддръжката на МиГ-29

Днес, 21 март 2018 г., беше подписано рамковото споразумение за Интегрирана логистична поддръжка на самолети МиГ-29, след като изтекоха всички процедурни срокове за обжалване на обществената поръчка. Това съобщават от МО.

Меню