Руските регулатори няма да спират полетите със Суперджет 100

488 прочитания

Руските авиационни регулаторни органи за сега нямат намерение да спират полетите със Сухой Суперджет 100, въпреки катастрофата с него, която стана на 5 май 2019 г. Това съобщава Reuters.

Евгений Дитрих, министър на транспорта на Русия, е заявил по време на пресконференция, че в момента не вижда основание за спиране на полетите с типа. Той е отбелязал, че разследването на причините за инцидента продължава.

Дитрих е казал още, че от останките на самолета са извадени телата на всички 41 загинали. От оцелелите 37 човека, шестима остават в много сериозно състояние в болница.

В момента разследващите органи работят по всички възможни причини за инцидента – технически проблем, грешка на екипажа, метеорологически условия и други.

Руското разследване е потвърдило, че катастрофиралият Суперджет 100 е бил ударен от мълния на височина от около 2100 метра, докато е преминавал през зона на гръмотевична активност. Това е докарало проблеми в авиониката и е прекъснало радиовръзката със земята. Не се съобщават все още подробности за това, в какво състояние е бил самолетът, когато се е отправил за аварийно кацане.

Двете черни кутии са вече намерени. Рекордерът на разговори в пилотската кабина е в добро състояние, но записвачът на полетни данни е пострадал сериозно от пожара. Все още не е ясно какви записи ще бъдат извадени от него.

В руските медии излизат все повече данни за проблеми по време на евакуацията на пътниците, породени от това, че много оттях са взимали своя ръчен багаж и че дори някои от тях са се връщали за да си вземат забавени чанти, затруднявайки процеса на евакуация. По неофициална информация, никой от пасажерите, които са седели по-назад от ред 12 не са оцелели. Причината за това не е ясна за момента.

Свързани теми

Предишна публикация
Бизнесджет катастрофира в Мексико
Следваща публикация
Катастрофа със Суперджет 100 при аварийно кацане в Москва (обновена)
488 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катастрофа с хърватски OH-58D

Разузнавателно-ударен вертолет OH-58D Kiowa Warrior от състава на ВВС на Хърватско е катастрофирал днес, 27 януари 2020 г. Единият пилот е загинал, а другият все още се издирва.

Има сходства между катастрофите в Етиопия и Индонезия на 737 Max

Предварителните данни извлечени от черните кутии на катастрофиралия Boeing 737 Max на Ethiopian Airlines показват сходства с катастрофата на същия тип от миналия октомври в Индонезия. Това е съобщил днес, 17 март 2019 г., министърът на транспорта на Ериопия Дагауит Магес, цитиран от CNN.

Руското правителство отпусна пари за създаване на скъсен Суперджет 100

Руското правителство е отпуснало 6 млрд. рубли (€77,4 млн.) за създаването на скъсен вариант на регионалния джет Сухой Суперджет 100. Това е съобщил руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, цитиран от ТАСС.

Няколко страни спряха полетите с 737 Max след катастрофата в Етиопия

Авиационните власти в Китай и Индонезия наредиха на операторите в тези страни да спрат полетите с Boeing 737 Max до изясняването на причините за вчерашната катастрофа с типа в Етиопия. Отделно, още два други оператора обявиха, че няма да летят с типа.

Меню