Руските регулатори няма да спират полетите със Суперджет 100

488 прочитания

Руските авиационни регулаторни органи за сега нямат намерение да спират полетите със Сухой Суперджет 100, въпреки катастрофата с него, която стана на 5 май 2019 г. Това съобщава Reuters.

Евгений Дитрих, министър на транспорта на Русия, е заявил по време на пресконференция, че в момента не вижда основание за спиране на полетите с типа. Той е отбелязал, че разследването на причините за инцидента продължава.

Дитрих е казал още, че от останките на самолета са извадени телата на всички 41 загинали. От оцелелите 37 човека, шестима остават в много сериозно състояние в болница.

В момента разследващите органи работят по всички възможни причини за инцидента – технически проблем, грешка на екипажа, метеорологически условия и други.

Руското разследване е потвърдило, че катастрофиралият Суперджет 100 е бил ударен от мълния на височина от около 2100 метра, докато е преминавал през зона на гръмотевична активност. Това е докарало проблеми в авиониката и е прекъснало радиовръзката със земята. Не се съобщават все още подробности за това, в какво състояние е бил самолетът, когато се е отправил за аварийно кацане.

Двете черни кутии са вече намерени. Рекордерът на разговори в пилотската кабина е в добро състояние, но записвачът на полетни данни е пострадал сериозно от пожара. Все още не е ясно какви записи ще бъдат извадени от него.

В руските медии излизат все повече данни за проблеми по време на евакуацията на пътниците, породени от това, че много оттях са взимали своя ръчен багаж и че дори някои от тях са се връщали за да си вземат забавени чанти, затруднявайки процеса на евакуация. По неофициална информация, никой от пасажерите, които са седели по-назад от ред 12 не са оцелели. Причината за това не е ясна за момента.

Свързани теми

Предишна публикация
Бизнесджет катастрофира в Мексико
Следваща публикация
Катастрофа със Суперджет 100 при аварийно кацане в Москва (обновена)
488 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Окончателният доклад за издирването на полет MH370 не може да даде категорични отговори

Австралийският борд за транспортна безопасност (ATSB) излезе с окончателния си доклад за издирването на полет MH370 на Malaysia Airlines от 8 март 2014 г. От документа става ясно, че не могат да се направят никакви категорични заключения за причината за инцидента, докато не бъдат открити неговите останки.

Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е станал при тренировка за обратен завой на земята

Инцидентът с българския военно-транспортен самолет C-27J Spartan е станал при изпълнение на тренировъчна задача в рамките на програма за обучение на нов командир. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на телевизия „Канал 3”.

Сили на САЩ достигнаха до падналия E-11

Специални сили на САЩ са достигнали мястото на катастрофата на самолет-ретранслатор E-11A, който се разби вчера, 27 януари 2020 г. и са прибрали телата на загиналия екипаж. Това съобщава Newsweek, позовавайки се на източници в Пентагона.

Откриха паметна плоча за загиналия майор Георги Анастасов

По случай една година от катастрофата с вертолет AS 565 MB Panther и смъртта на неговият командир майор Георги Анастасов, на 4 юли 2018 г. в морската вертолетна авиобаза „Чайка” се проведе военен ритуал за откриване на обновената паметна плоча на загиналите военнослужещи от формированието. Това съобщиха от ВМС.

МиГ-21 се разби в Румъния

Изтребител МиГ-21 се разби при тренировъчен полет в Румъния. Пилотът му се е катапултирал успешно.…
Меню