РВД стартира есенната си кампания за набиране на ръководите на полети

8 прочитания

ДП „РВД” стартира от 1 септември 2017 г. есенна сесия за набиране на кандидати за позицията „ръководители на полети”. Това съобщават от държавното предприятие.

Кампанията започва с Дни на отворените врати, като първата дата е на 29 септември. Желаещите да се запознаят с професията ще могат да посетят Районния център за обслужване на въздушното движение и тренажорите за обучение в София. Следващите дати са 3-ти и 5-и октомври 2017 г.

Подборът на кандидатите ще започне на 16 октомври 2017 г. Всички кандидати, подали документи до 15 октомври 2017 г. включително, и отговарящи на изискванията, ще бъдат допуснати до есенния подбор.

Желаещите да станат ръководители на полети трябва да преминат успешно шестте етапа – подбор по документи (целогодишно), тест по английски език, тест FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test) в две части, практически упражнения на симулатор, проверка за медицинска годност и заключително интервю.

Задължителни изисквания са: висше образование – с минимална образователна степен „бакалавър“, без значение от специалността, и добро владеене на английски език. Кандидатите, които не притежават валиден сертификат за нивото на владеене на езика, ще могат да се явят на безплатен тест в ДП „РВД“.

След успешно преминаване на подбора, кандидатите ще сключат договор за професионална квалификация и безплатно обучение за ръководител на полети. По време на обучението всички кандидати получават месечна стипендия.

ДП „РВД” очаква и тази година младите хора да проявят интерес и да пробват да се включат в екипа на българските Ръководители на полети. Нуждата от подготвени кадри продължава да се увеличава, тъй като през въздушното пространство над България за едно денонощие вече преминават около 2000 самолета, а през натоварения летен сезон броят им е повече от 3000.

Пълна информация за условията на кандидатстване, за професията и дните на Отворени врати, можете да получите на сайта на държавното предприятие.

Свързани теми

Предишна публикация
„Комисията „Gripen” ще изслушва анализ на методиката за избор на нов изтребител
Следваща публикация
За шести и вероятно последен ден Ми-17 гаси пожара край Кресненското дефиле
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

„Дни на отворени врати“ в ДП РВД

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” стартира пролетната сесия за набиране на кандидати за Ръководители на полети с „Дни на отворени врати“ на 28 февруари и 7 март 2018 г. Това съобщават от предприятието.

Валидираха пощенска марка по случай 50-годишнината на РВД

Пощенска марка по случай 50-годишнината на ДП РВД беше валидирана днес, 15 февруари 2019 г., от министъра на транспорта Росен Желязков, зам.-министъра Димитър Геновски, Генералния директор на РВД Георги Пеев и главния изпълнителен директор на „Български пощи“ Деян Дънешки.

РВД с рекорден брой обслужени полети за юли

Българското държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” (ДП РВД) обслужи рекорден брой полети за месец юли. Реализираните полети за месеца са 100 418, което е с 11,51% повече в сравнение с 2017 г., когато техният брой е бил 90 054 полета.

Взимат мерки за намаляване на шума на летище София

Във връзка с нарастването на въздушния трафик на столичното летище, ДП РВД, ГД ГВА и Летище София предприеха допълнителни мерки за ограничаване на самолетния шум до летище София, влезли в сила от 26 април 2018 г.

Меню