Союз МС-08 се приземи успешно

60 прочитания

Космическият кораб Союз МС-08 успешно се приземи в Казахстан с тричленен екипаж на борда си. Това стана днес, 4 октомври 2018 г.

Спускаемата капсула на кораба се е приземила в Казахстан, на 145 km от град Жезказган. Командир на полета е руският космонавт Олег Артемеев, а екипажът се допълва от двамата американци Андрю Фюстел и Ричърд Арнолд. И тримата се чувстват добре след приземяването, което е преминало в рамките на планираното.

Апаратът се е разкачил от Международната космическа станция (МКС) в 10,57 часа московско време и се е приземил след по-малко от четири часа – в 14,45 часа московско време.

Тримата космонавти прекараха на борда МКС на 197 денонощия. Тя напуснаха Земята на 23 март тази година на борда на същия Союз МС-08. По време на престоя си на орбита, тримата космонавти са провели редица научно-изследователски работи, работили са по поддръжката на станцията и са изпълнили други спомагателни задачи.

На борда на МКС се намира екипажът на Союз МС-09 в състав: Сергей Прокопев – командир, германецът Александър Герст и американският астронавт Серина Аниьон-Чанслор. Изстрелването на следващия пилотируем кораб (Союз МС-10) за МКС се планира за 11 октомври 2018 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Инцидент при изстрелването на Союз МС-10
Следваща публикация
Стотното изстрелване за Ariane 5 премина успешно
60 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Союз МС-08 излетя за МКС с тричленен екипаж

Космическият кораб Союз МС-08 излетя днес, 21 март 2018 г., с тричленен руско-американски екипаж за Международната космическа станция (МКС). Това е 135-ият старт на космически кораб от семейството Союз.

Инцидент при изстрелването на Союз МС-10

Сериозен инцидент претърпя космическия кораб Союз МС-10 по време на своето изстрелване. Екипажът е невредим, но не е успял да достигне орбита. Това стана днес, 11 октомври 2018 г.

Меню