Китай показа нов нискозабележим БЛА

43 прочитания

В рамките на авиационното изложение в Джухай, които се провежда в момента, бе показан за първи път пълномащабен макет на нов нискозабележим безпилотен летателен апарат (БЛА) изпълнен по схемата „летящо крило”.

Апаратът носи означението CH-7 и бе показан на щанда на China Aerospace Science and Technology Corporation (CAST). Корпорацията се занимава основно с високотехнологично производство, включително на ракетна техника и безпилотни апарати.

CH-7 е предназначен да извършва операции по разузнаване и наблюдение. Много е вероятно той да може лесно да се приспособява за извършване на задачи „въздух-земя”.

Апаратът има максимална излетна маса от 13 тона и се задвижва от един реактивен двигател. Той ще лети стандартно на височина от 10 – 13 km при скорост от М 0,5 – 0,6.

По неофициална информация, първият полет на CH-7 ще стане факт догодина, а влизането в серийно производство се планира за 2022 г.

Китай не за първи път показва нискозабележим безпилотен апарат. През 2013 г. полетя т.нар. Sharp Sword, който също бе изпълнен по схемата „летящо крило”. Той обаче бе създаден от друга компания – Hongdu Aviation Industry Group. Не е известно много за него, но по всичко личи, че той е останал само на прототипно ниво.

Свързани теми

Предишна публикация
Испания вероятно ще замени F/A-18 с Eurofighter
Следваща публикация
A330-800 изпълни дебютния си полет
43 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Китайската амфибия AG600 започна полети от вода

Китайската летяща амфибия AVIC AG600 е извършила първия си полет с излитане и кацане на вода. Това е станало на 20 октомври 2018 г., съобщава китайската държавна информационна агенция Синхуа.

Меню