Донорска задача с C-27J от състава на ВВС

96 прочитания

На 1 декември 2018г. с военно-транспортен самолет C-27J Saprtan от състава на 16-та транспортна авиогрупа се изпълни успешно аварийно-спасителна операция по маршрут София-Варна-София, свързана с донорска ситуация. Това съобщават от ВВС.

Самолетът беше с командир на екипажа капитан Николай Георгиев, помощник-командир на екипажакапитан Калин Сръндев и борден инженер капитан Пламен Пехливанов.

На борда на самолета се намираха медицински екипи на УМБАЛ „Св. Екатерина“ и Военномедицинска академия.

Полетите бяха изпълнени при спазване на мерките за безопасност и изискванията на документите, регламентиращи летателната дейност с военни въздухоплавателни средства на Република България.

Свързани теми

Предишна публикация
Цветанов обеща от САЩ бързо политическо решение за новия изтребител
Следваща публикация
Премиерът се гневи, че „те” нито нови самолети са купували, нито старите са ги ремонтирали.
96 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Адмирал Ефтимов: Няма нищо извънредно около руските бомбардировачи над Черно море

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви, че няма нищо екстраординарно около активността на руските военни самолети над Черно море и реакцията на българската изтребителна авиация. Това каза той днес, 21 май 2020 г., след изслушване в Народното събрание.

Курсанти с първи самостоятелен полет

Между 23 и 26 юли 2018 г., курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски“ изпълниха първите си самостоятелни полети на летище Долна Митрополия. Това съобщават от ВВС.

Меню