Проведе се курс по оцеляване в морска среда за военните ни пилоти

30 прочитания

От 8 до 14 септември 2017 г. в „Център за специализирана подготовка- Варна”, се проведе седмо по ред тренировъчно занятие „Курс по оцеляване на летателен състав в морска среда и техники за евакуация”. Това съобщават от ВВС.

Участваха военнослужещи от авиобазите Граф Игнатиево, Крумово, Враждебна, Долна Митрополия и база КУН на Военновъздушните сили, и от авиобаза „Чайка”, от състава на Военно морски сили.

В теоретичната част бяха включени лекции по „Аварийно напускане на летателния апарат над водна повърхност“, „Аварийно-спасителните средства и процедурите за евакуация с вертолет”, „Процедура за спасяване на бедстващ личен състав (Personnel Recovery)”.

Практическите занятия се проведоха в учебния район на Военноморско училище „Карантината“ и включиха приводняване с парашут и действия след приводняване; използване на спасителни плавателни средства и оцеляване в рискови зони.

Програмата обхващаше почти целия възможен аспект на действията на пилота при възникване на екстремна ситуация при полет на летателен апарат над водна повърхност.

Усвоените знания и придобит опит бяха приложени при провеждането на занятия за евакуация от акваторията на Варненското езеро, в близост до авиобаза „Чайка” от ВМС. Пилотите бяха спуснати от кораб в открити води и евакуирани с вертолети AS 565МВ Panther и AS 532AL Cougar.

Курсът завърши с полагане на изпит за получаване на сертификат за оцеляване на летателния състав в морска среда и изградени техники за евакуация.

Свързани теми

Предишна публикация
Президентът Радев: Лобистите победиха експертите за новия изтребител
Следваща публикация
Димитър Стоянов: Комисията „Gripen” следва да чуе още много неща, но явно не желае
30 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

САЩ поемат $46 до 60 млн. от цената на българските F-16

Съединените щати ще поемат между $45 и 60 млн. от цената за придобиване на осемте изтребителя F-16, но детайлите по тази военна помощ остават неясни. Това се разбра от думите на временно управляващия посолството на САЩ у нас Джъстин Фридман, по време на пресконференция проведена днес, 6 август 2019 г.

An-30 BulAF

Само един кандидат за ремонта на Ан-30

Само един кандидат е заявил желание да участва в процедурата за възлагане на обществена поръчка за осигуряване на летателната годност на единствения самолет Ан-30 от състава на ВВС. Това се вижда в публикувания протокол от работата на комисията работеща по процедурата.

Провали се обществената поръчка за доставка на Bambi Bucket за ВВС

Обществената поръчка за доставка на две подвесни вертолетни системи за гасене на пожар Bambi Bucket се е провалила. Това се вижда от решение на командира на ВВС, публикувано на сайта на Военновъздушните сили.

Меню