Полетя първият сериен H160

59 прочитания

Първият сериен вертолет Airbus Helicopters H160 изпълни дебютния си полет, като така се спази срока това да се случи преди тази Коледа. Това съобщава Flightglobal.

Първият полет е бил извършен от заводското летище на производителя в Маринян, Южна Франция на 14 декември 2018 г., последван от още един полет на 17-ти.

Първият сериен H160 има специална окраска, в която са вградени подписите на стотици служители на Airbus Helicopters, които участват в програмата.

Очаква се в края на 2019 г. вертолетът да получи типова сертификация от EASA, доставките на стартовия клиент Babcock се планират за 2020 г. До момента трите прототипа са натрупали над 1000 часа във въздуха.

H160 е вертолет с изцяло композитен фюзелаж задвижван от два мотора Safran Helicopter Engines Arrano. Машината има електро-дистанционна система за управление и максимална излетна маса от 6 тона. Първият си полет тя изпълнява през юни 2015 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Очаквано МО предлага на правителството да се купи F-16 (изцяло обновена)
Следваща публикация
Япония обяви плановете си за модернизация на изтребителната си авиация
59 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Цената на изречените неистини

На 11 юни 2019 г. се навърши една година от катастрофата на вертолета Ми-17 в Крумово. При тежкия инцидент загинаха двама авиатори. Разбира се, подобни трагични годишнини не са сред поводите, които хората искат да отбелязват, но това не значи, че политически фигури няма да се опитат да извадят евтини и съмнителни дивиденти от трагедията.

Израел избра CH-53K

Израел избра тежкият тридвигателен вертолет CH-53K за заместник на сега експлоатираните CH-53 Yas’ur. Това съобщиха…

Leonardo пласира AW149 в Египет

Италианският вертолетостроител Leonardo вероятно е намерил нов клиент за своя военен вертолет AW149. Това е според непотвърдени съобщения във френското новинарско издание La Tribune и специализирания сайт Flightglobal.

Меню