Стартираха командно-инструкторски полети с L-39 в Граф Игнатиево

302 прочитания

С провеждане на инструкторско-методически летателен ден започнаха първите полети на командно-инструкторския състав на самолет L-39ZA в авиобаза Граф Игнатиево днес, 15 януари 2019 г. Това съобщават от ВВС.

Основната цел на полетите бе да се уеднакви методиката на обучение на инструкторски състав на самолет L-39ZA при обучение на летателен състав, включен в програмата за интензивна летателна дейност.

Старши на летателната смяна бе старшият на групата на самолет L-39ZA майор Павел Джуров, а в полетите задачи изпълниха заместника на курса и инструктор майор Тихомир Резашки и младите инструктор-пилоти капитан Светослав Петров, старши лейтенант Аспарух Пашов и старши лейтенант Йордан Тонев.

Обучаемите летци, включени в курса за достигане изискванията за приучване на нов тип основен самолет са старши лейтенантите Методи Иванов, Тодор Тодоров, Симеон Георгиев, Денислав Танков и Георги Йорданов.

Само в рамките на два дни в предходната седмица, авиационен инженерно-технически състав от базата премина занятия за възстановяване на теоретичната и практическа подготовки за експлоатация на учебно-бойните самолети от летище Долна Митрополия. За да осигурят изпълнението на многото летателни задачи за деня, под напора на силния вятър със скорост 10 м./сек., който дава усещане за -15° С, те стоически изпълняваха отговорната си работа на старта по подготовка на двата типа самолети на летището – МиГ-29 и новопристигналите L-39ZA. Редом до тях бе и осигуряващия полетите логистичен състав на самолето-обслужващата техника.

Студът на летището беше смразяващ през целия ден, но техниците са калени – тях нито студ, нито пек, нито много работа ги плаши, а дните, в които е празна самолетната стоянка.

Свързани теми

Предишна публикация
БСП отново атакува концесията на летище София
Следваща публикация
Безмер с 500 полета през 2018 г.
302 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО иска да ремонтира два L-39

Министерство на отбраната стартира вчера, 18 февруари 2019 г., обществена поръчка за ремонт на два реактивни учебно-тренировъчни самолета L-39ZA. Очакваната стойност на поръчката е малко над 8,33 млн. лева без ДДС.

ВВС получи втори ремонтиран Ми-24

Авиобаза Крумово получи днес, 21 декември 2017 г., още един ремонтиран щурмови вертолет Ми-24. Така броя на изправните машини от този тип в базата достига до две.

Докладът за състоянието на Въоръжените сили чертае мрачна картина във ВВС

Приетият от Министерски съвет днес, 24 април 2019 г., „Доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили на Република България” чертае картина на висока аварийност във ВВС, неизправна авиационна техника техника, остаряла инфраструктура и тежки проблеми в РТВ.

„Тракийско лято 2021” стартира

На 24 август 2021 г. бе поставено началото на полетите в съвместната българо-американската летателна тренировка…
Меню