Безмер с 500 полета през 2018 г.

59 прочитания

Успешно изпълнение на поставените от Командването на ВВС цели и задачи, въпреки значителното забавяне на възобновяването на плановата летателна дейност отчете База за предно разполагане – Безмер на състоялия се на 14 януари Анализ на подготовката и войсковия ред през 2018 г.

От командването на ВВС присъства заместник-началникът на щаба на ВВС полковник Евгени Генчев.

Въпреки трудностите и огромното натоварване на личния състав, базата успешно участва в по-голямата част от планираните през годината летателни тренировки и учения”, обобщи заместник-командирът на базата подполковник Димитров.

През изтеклата година са изпълнени повече от 500 полета денем, в прости и сложни метеорологични условия за участие в летателни учения и тренировки, както и за поддържане на придобитите вече подготовки от летателния състав. Личният състав на авиобазата е участвал със сили и средства и в осигуряването на летателната дейност на Специализирания отряд „Въздушно наблюдение“ към Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР, както и като запасно летище на формирования от състава на ВВС.

Инженерно-техническият състав положи всички усилия за осигуряване изпълнението на план-графика за летателна подготовка и удължаване на ресурса на авиационната техника, въпреки недостигът на резервни части, неритмичната доставка на консумативи, горива, масла и специални течности. Положителен е фактът, че в края на годината бе подписан договор за капитално-възстановителен ремонт на самолети Су-25.

Започна процесът по обновяване на съществуващите и инсталиране на нови средства за КИНП на летището, който ще продължи и през 2019 г.

Значителни бяха и усилията на личния състав от логистиката за поддържане инфраструктурата на летището в заповяданата готовност , както и за подобряване на сградния фонд на базата.

Основни предизвикателства през 2018 година бяха значителния брой вакантни длъжности и ограниченото ресурсно осигуряване. Това се явява и като допълнителен рисков фактор за съхраняване на приемствеността между поколенията – за летателния, инженерно-техническия и осигуряващия състав.

Свързани теми

Предишна публикация
Стартираха командно-инструкторски полети с L-39 в Граф Игнатиево
Следваща публикация
Ресорните комисии в НС очаквано подкрепиха преговорите за F-16
59 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Живата торпила

Вече много десетилетия името на поручик Димитър Списаревски вълнува вниманието и въображението не само на любителите на военната история, но и на всички, които знаят малко или много за случилото се в небето на София в студения ден на 20 декември 1943 г. 

Константин Попов: Ще ми се процесите около изтребителя да вървят по-бързо

Председателят на комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов заяви, че му се ще процесите по избор на нов боен самолет да вървят по-бързо. Това заяви той днес, 29 ноември 2018 г. в сутрешния блок по БНТ1.

И днес два Ми-17 гасиха пожара в Кресненското дефиле

Два вертолета Ми-17 от състава на ВВС и 118 военнослужещи със специализирана техника от състава на Сухопътните войски участваха днес, 26 август 2017 г., в борбата с огнената стихия в Благоевградска и Хасковска области. Това съобщиха от МО.

Меню