Приключва тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”

636 прочитания

По време на тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”, която приключва утре, 4 октомври 2019 г., бяха извършени съвместни тренировки между формирования от изтребителната авиация, щурмовата авиация, ЗРВ и РТВ на българските Военновъздушни сили в условията на радиоелектронни смущения. Това съобщават от ВВС.

Изтребители МиГ-29 от авиационна база Граф Игнатиево изпълниха прихвати и съпровождане по самолет-смутител Falcon DA-20 за оценка на влиянието на различни типове смущения върху работата на бордните радиолокационни станции. Целите на изтребителната авиация бяха изпълнени.

В рамките на тренировката беше осъществен за първи път полет на самолет Су-25 от авиобаза Безмер за преодоляване на наземно базирания зенитно-ракетен комплекс „Куб“ от Първа зенитно-ракетна база на ВВС под прикритието на създадени електронни смущения. Щурмовикът Су-25 успешно изпълни поставени задачите по ЗРК „Куб“, съобщават от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Тракийска Есен 2019
Следваща публикация
Две компании са заявили желание за поддръжка на флотските AS 565
636 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Китай получи още пет Су-35

На 30 ноември 2017 г. пет многоцелеви изтребители Су-35 са били прехвърлени от Русия в Китай, с което броя на доставените самолети по договора от 2015 г. достига 14.

Dassault предаде първия Rafale на Катар

Френският самолетостроител Dassault предаде първия многоцелев изтребител Rafale на Катар. Церемонията се състоя вчера, 7 февруари 2019 г., в завода на компанията в Мариняк, край Бордо.

Меню