Китай купува 300 самолета от Airbus

692 прочитания

Китайската държавна компания China Aviation Supplies Holding Company е подписала споразумение за покупка на 300 пътнически самолети от европейския самолетостроител Airbus. Това стана днес, 25 март 2019 г.

Споразумението бе подписано в Париж, по време на визитата на китайския президент Си Джинпин.

Airbus съобщава, че в рамките на споразумението са договорени 290 самолета от семейството A320 и 10 широкофюзелажни лайнера A350.

Не се назовават, кои държавни китайски авиокомпании ще получат самолетите, нито в какъв срок ще бъдат доставени те. От Airbus са подчертали, че това е ясен знак за огромния пазар в Китай.

В момента в Китай се експлоатират около 1730 самолета сглобени от Airbus, от които над 1450 са от семейството A320.

Свързани теми

Предишна публикация
Великобритания купува пет летящи радара E-7
Следваща публикация
Мароко инвестира в още F-16 и модернизация на старите
692 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нова доза проблеми с двигателя PW1100G на A320neo

Airbus спря доставките на самолети от семейството A320neo задвижвани с двигатели Pratt & Whitney PW1100G, след като бе обявено, че технически недостатъци в него водят до голям брой откази в полет.

Boeing приключи работата по софтуерния ъпдейт за 737 Max

Американският самолетостроител Boeing обяви днес, 16 май 2019 г., че е приключил работата по софтуерния ъпдейт за модела 737 Max и в момента работи с американската цивилна авиационна администрация (FAA) за сертифицирането му.

619 заявки във втория ден на Фарнбъроу

С 619 заявки за пътнически самолети приключва втория ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. Така изложението продължава да бъде изключително силно, от към събрани заявки.

Мианмар официално показа своите JF-17

Мианмар отбеляза 71-вата годишнина от създаването на военната авиация на страната и в рамките на официалната церемония бяха демонстрирани и първите леки изтребители JF-17, които страната започна да получава през миналата година.

Китай обяви J-10C за боеготов

Китайските ВВС са обявили, че многоцелевият изтребител J-10C е достигнал пълно ниво на боеготовност. Това съобщава държавното англоезично издание China Daily.

Меню