Китай купува 300 самолета от Airbus

692 прочитания

Китайската държавна компания China Aviation Supplies Holding Company е подписала споразумение за покупка на 300 пътнически самолети от европейския самолетостроител Airbus. Това стана днес, 25 март 2019 г.

Споразумението бе подписано в Париж, по време на визитата на китайския президент Си Джинпин.

Airbus съобщава, че в рамките на споразумението са договорени 290 самолета от семейството A320 и 10 широкофюзелажни лайнера A350.

Не се назовават, кои държавни китайски авиокомпании ще получат самолетите, нито в какъв срок ще бъдат доставени те. От Airbus са подчертали, че това е ясен знак за огромния пазар в Китай.

В момента в Китай се експлоатират около 1730 самолета сглобени от Airbus, от които над 1450 са от семейството A320.

Свързани теми

Предишна публикация
Великобритания купува пет летящи радара E-7
Следваща публикация
Мароко инвестира в още F-16 и модернизация на старите
692 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing очаква полетите с модела 737 Max да се възстановят през юли

Американският самолетостроител Boeing е съобщил на някои от операторите на модела 737 Max, че има очакване софтуерния ъпдейт за самолета да бъде одобрен във втората половина на май, а полетите с типа да се възстановят около средата на юли. Това са съобщили два източника на Reuters.

J-10 с управляем вектор на тягата ще бъде показан на изложението в Джухай

Изпитателен изтребител J-10 снабден с двигател с управляем вектор на тягата ще бъде показан в рамките на китайското аерокосмическо изложение, което ще се проведе следващата седмица в Джухай.

Китай показа нов нискозабележим БЛА

В рамките на авиационното изложение в Джухай, които се провежда в момента, бе показан за първи път пълномащабен макет на нов нискозабележим безпилотен летателен апарат (БЛА) изпълнен по схемата „летящо крило”.

Полетя вторият прототип на МС-21

Вторият прототип на руския тяснофюзелажен авиолайнер МС-21-300 е изпълнил дебютния си полет днес, 12 май 2018 г. Това съобщава производителят „Корпорация „Иркут”.

Emirates обмислят отказ от още A380, което ще бъде фактически край на програмата

Дубайската авиокомпания Emirates сериозно разсъждава над това да замени поръчката си за A380 с поръчка за по-малкия A350. Ако това стане факт, то е много вероятно Airbus да спре производството на типа. Това съобщават източници на Reuters.

Новият главен продавач на Airbus ще се съсредоточи върху A330neo

Новият шеф на продажбите и маркетинга на Airbus Ерик Шултц се надява да спечели поне двама нови клиенти за модела A330neo в рамките на тази година и ще съсредоточи вниманието си върху него с надеждата за повече продажби през годината. Това съобщава Reuters.

Меню