Wow Air спря полетите си

592 прочитания

Исландската нискотарифна авиокомпания Wow Air спря полетите си считано от днес, 28 март 2019 г. Според превозвачът, това е временно и полетите ще се възстановят след като бъде набран капитал от неназована група от външни инвеститори.

Wow Air обяви, че спира полетите си рано днес, като обяви на своите пасажери, че всички операции на авиокомпанията се прекратяват, докато не приключи увеличаването на капитала и не бъдат оформени всички документи по въпроса.

Всички пътници закупили билети за полети на авиокомпанията ще могат или да сменят датите на своите пътувания или да откажат пътуването и да получат обратно пълната сума, която са заплатили.

Авиокомпанията се опита да избегне фалит в последните седмици, като в момента превозвача се опитва да убеди кредиторите си да опростят задълженията ѝ срещу взимане на част от собствеността.

Wow Air се опитва да закрепи финансово в последната година чрез привличане на нови инвеститори, но за сега опитите ѝ не се увенчават с успех.

Авиокомпанията оперира с осем A321, два A321neo и един A320, като има и един A330-300, който не лети. През миналата година Wow Air е превозила 3,5 млн. пасажера и се опитва активно да изгради модел за нискотарифни полети през Атлантическия океан.

Свързани теми

Предишна публикация
Американски сенатори отново планират да блокират доставката на F-35 в Турция
Следваща публикация
Saab призна, че да имаш добри цени и добър продукт не е достатъчно за продажби на изтребители
592 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

JetBlue поръчва A220

Само ден, след като Airbus ребрандира семейството CSeries на A220, американската нискотарифна авиокомпания JetBlue обяви, че поръчва 60 броя от машината.

Wizz Air спира полетите по шест дестинации от София

Унгapcĸaтa ниcĸoтapифнa aвиoĸoмпaния Wіzz Аіr нaмaлявa дecтинaциите, ĸoитo oбcлyжвa oт Бългapия, ĸaтo щe бъдaт cпpeни пoлeтитe дo шecт дecтинaции oт Coфия и двe oт Bapнa. Toвa cтaвa яcнo oт oтгoвop нa ĸoмпaниятa нa зaпитвaнe нa mоnеу.bg .

Boeing 737 катастрофира в Индонезия

Пътнически самолет Boeing 737 Max 8 катастрофира малко след излитане от индонезийската столица Джакарта. Това стана днес, 29 октомври 2018 г. Няма оцелели сред намиращите се 189 души на борда му.

Wizz Air базира втори самолет във Варна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air пуска шест нови маршрута от Варна и разширява базата си там с втори самолет от юли 2019 г. Това съобщиха от авиокомпанията днес, 12 декември 2018 г.

Майкъл О’Лиъри заплаши, че ще премества работни места ако стачките в Ryanair продължават

На фона на опасността от разширяващи се стачки за Ryanair, изпълнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри заяви, че е готов да премества работни места, ако финансовите показатели на нискотарифната авиокомпания се влошат.

Меню