Wow Air спря полетите си

592 прочитания

Исландската нискотарифна авиокомпания Wow Air спря полетите си считано от днес, 28 март 2019 г. Според превозвачът, това е временно и полетите ще се възстановят след като бъде набран капитал от неназована група от външни инвеститори.

Wow Air обяви, че спира полетите си рано днес, като обяви на своите пасажери, че всички операции на авиокомпанията се прекратяват, докато не приключи увеличаването на капитала и не бъдат оформени всички документи по въпроса.

Всички пътници закупили билети за полети на авиокомпанията ще могат или да сменят датите на своите пътувания или да откажат пътуването и да получат обратно пълната сума, която са заплатили.

Авиокомпанията се опита да избегне фалит в последните седмици, като в момента превозвача се опитва да убеди кредиторите си да опростят задълженията ѝ срещу взимане на част от собствеността.

Wow Air се опитва да закрепи финансово в последната година чрез привличане на нови инвеститори, но за сега опитите ѝ не се увенчават с успех.

Авиокомпанията оперира с осем A321, два A321neo и един A320, като има и един A330-300, който не лети. През миналата година Wow Air е превозила 3,5 млн. пасажера и се опитва активно да изгради модел за нискотарифни полети през Атлантическия океан.

Свързани теми

Предишна публикация
Американски сенатори отново планират да блокират доставката на F-35 в Турция
Следваща публикация
Saab призна, че да имаш добри цени и добър продукт не е достатъчно за продажби на изтребители
592 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air е превозила 30 млн. пасажери за 12 месеца

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов пътнически рекорд в историята си. През последните 12 месеца авиокомпанията е превозила внушителните над 30 млн. пътници, след като операциите ѝ в Европа нараснаха с 24% в сравнение със същия период на миналата година.

Air Baltic подписа за още 30 CS300

Литовската авиокомпания Air Baltic подписа договор за още 30 броя Bombardier CSeries и си запази опции за още 30 машини от същия тип.

Wizz Air отново спира полетите София – Варна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Аir за втори път преустановява полетите между София и Варна. Това ще стане от 27 октомври 2018 г., като новината беше потвърдена както от авиокомпанията, така и от дружеството „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“, концесионер на летищата във Варна и Бургас, съобщава „Капитал”.

Wizz Air обяви, че печалбата ѝ е скочила с 22%

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air обяви, че нетната ѝ печалба се е повишила до €275 млн., което е скок с 22% в сравнение с показанията за предишната финансова година. Това съобщава Reuters.

Индонезийските власти отстраниха техническия директор на Lion Air

Индонезийският транспортен министър Буди Каря Сумади е наредил временното отстраняване на техническия директор на нискотарифната авиокомпания Lion Air. Това става два дни, след катастрофата на Boeing 737 на превозвача, при която загинаха 189 души.

Ryanair взима още 25 броя Boeing 737 Max

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair заяви, че поръчва още 25 броя Boeing 737 Max 8, като с това общия брой на поръчаните самолети от новото поколение на 737 достигат 135.

Меню