Полетите с B-1B са възстановени

409 прочитания

Първият тежък бомбардировач B-1B е започнал да лети отново, след като типа бе спрян от полети за близо месец, поради проблеми с катапултната система. Това съобщава Air Force Times.

Полетите са били възстановени през миналата седмица, след като самолетът е преминал през подробен технически преглед, включително и на катапултната система. Флотът от около 66 броя B-1B ще бъде връщан постепенно в летателно състояние, след като всеки бомбардировач премине съответните прегледи.

Самолетите B-1B бяха спрени от полети в края на март, след като възникнаха проблеми с катапултните им системи. При рутинен преглед беше открил проблеми в начина по който се сгъват изтеглящите парашути в катапултните кресла. Отделно през миналата година при тренировъчен полет имаше самопроизволно отстрелване на един от люковете, през които се изстрелват катапултните кресла на екипажа.

Техническите прегледи ще се извършват в двете бази, които разполагат с B-1B. Очаква се да могат да преглеждат общо средно по пет самолета седмично. Така за да бъдат прегледани всички 66 самолета на активна служба ще трябват нужни между три и четири месеца.

Свързани теми

Предишна публикация
Гърция иска да предостави военновъздушни бази на САЩ
Следваща публикация
Дрон бе използван за превоз на орган за трансплантация
409 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Вторият живот за МиГ-29 в България – част 1

Александър МЛАДЕНОВ описва предизвикателствата и постиженията при усвояването на пълните маневрени и бойни възможности на МиГ-29 в България в периода 2005–2009 г. като част от въвеждането и налагането на новия модел на бойна подготовка в изтребителната авиация.

Меню