Представят антология с поезия писана от авиатори

1K прочитания

На 10 октомври 2019 г. (четвъртък), от 18:30 ч., в Зала 1 на Централния военен клуб – София, ще бъде представена антологията „Поети, родени да летят“. Организатори са Командването на ВВС, Българското астронавтическо дружество – Пловдив и Издателство „Вион“.

Стиховете в антологията са на дванадесет военни летци-поети – офицерите от резерва, подполковник Бойко Методиев, капитан Веселин Мичев, полковник Владимир Пампоров, Георги Пройчев, капитан Любомир Димитров, майор Михаил Зиновиев, майор Рангел Тасков, майор Руси Русев, полковник Светослав Димитров, подполковник Стоян Бобев, полковник Стоян Янакиев и подполковник Христо Ганеков. Те не са завършили българска филология или други литературни специалности, а ВНВВУ „Георги Бенковски“. Те са военни летци по професия и поети по дарба.

За всеки един от тях стиховете са едно докосване до съвършеното, прекрасно и неповторимо опиянение от полета! На мигове, които са преживели в своя втори дом – небесната синева! Всеки един от тях по различен свой начин изживява и обожествява небето, в което лети.

Заповядайте на презентацията. Входът е свободен. Ще можете да закупите и антологията.

Свързани теми

Предишна публикация
И последните четири Су-25 заминаха за ремонт в Беларус
Следваща публикация
Комисията по отбрана е на посещение в Долна Митрополия
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството даде мандат на Каракачанов да подпише за F-16

Министерски съвет прие доклад за преговорите по покупката на осем F-16C/D Block 70 и даде мандат за подписването на четири договора свързани с придобиването на изтребителите, които ще са на обща стойност $1,256 млрд. (2,2 млрд. лева). Това стана на правителствено заседание проведено днес, 10 юли 2019 г.

Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е човешка грешка

Грешка на екипажа е причината за инцидента с военния транспортен самолет C-27J Spartan, която стана на 19 януари 2018 г. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов. Инцидентът стана по време на учебен полет от авиобаза Граф Игнатиево.

Меню