Морска подготовка за вертолетната авиация

85 прочитания

Между 29 и 31 май 2018 г. екипажи и вертолети от 24-та авиационна база изпълниха полети над море в района на Бургаския и Созополския залив. Това съобщават от ВВС.

Цел на морската подготовка беше поддържане на подготовката за вертолетоводене и аварийно-спасителни работи над море, както и придобиване на нова подготовка. Полетите се извършват с вертолети AS 532AL Cougar, Ми-17 и Ми-24 от авиобаза Безмер и от изоставената база в Равнец.

Свързани теми

Предишна публикация
Откриха паметна плоча за загиналия майор Георги Анастасов
Следваща публикация
Утре в София каца НАТО-вски AWACS
85 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Репетициите за въздушния парад завършиха

Днес, 3 май 2019 г., репетициите на въздушния парад по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май, приключиха. За понеделник се планира над над София да преминат практически всички изправни типове самолети и вертолети, с които разполага българската военна авиация.

Украйна подписа за 55 вертолета от Airbus Helicopters

Украинското правителство подписа договор за доставката на 55 вертолета от европейската вертолетостроителна компания Airbus Helicopters. Това е станало на 29 май 2018 г., а стойността на договора е малко над €550 млн.

САЩ поемат $46 до 60 млн. от цената на българските F-16

Съединените щати ще поемат между $45 и 60 млн. от цената за придобиване на осемте изтребителя F-16, но детайлите по тази военна помощ остават неясни. Това се разбра от думите на временно управляващия посолството на САЩ у нас Джъстин Фридман, по време на пресконференция проведена днес, 6 август 2019 г.

Меню