Морска подготовка за вертолетната авиация

88 прочитания

Между 29 и 31 май 2018 г. екипажи и вертолети от 24-та авиационна база изпълниха полети над море в района на Бургаския и Созополския залив. Това съобщават от ВВС.

Цел на морската подготовка беше поддържане на подготовката за вертолетоводене и аварийно-спасителни работи над море, както и придобиване на нова подготовка. Полетите се извършват с вертолети AS 532AL Cougar, Ми-17 и Ми-24 от авиобаза Безмер и от изоставената база в Равнец.

Свързани теми

Предишна публикация
Откриха паметна плоча за загиналия майор Георги Анастасов
Следваща публикация
Утре в София каца НАТО-вски AWACS
88 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ELTA представи наземните си радари в София

Израелската компания Elta, част от държавната корпорация IAI (Israel Aerospace Industries), представи днес, 16 април 2019 г., своето портфолио от наземно базирани 3D радари.

ВВС тренира със Сухопътни войски

За повишаване подготовката и подобряване на взаимодействието между формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили,…

Командирът на ВВС участва в симпозиум на НАТО

На 2 и 3 юли 2018 г. в Щаба на Съюзното въздушно командване на НАТО (СВК) в Рамщайн се проведе Симпозиум на командващите на Военновъздушните сили на страните-членки на НАТО. Това съобщават от ВВС.

Катастрофа с хърватски OH-58D

Разузнавателно-ударен вертолет OH-58D Kiowa Warrior от състава на ВВС на Хърватско е катастрофирал днес, 27 януари 2020 г. Единият пилот е загинал, а другият все още се издирва.

Меню