ВВС с демонстрация над центъра на Пловдив на 17 октомври

2K прочитания

Военновъздушните сили ще извършат демонстрационни полети над площад „Централен” в Пловдив. Това ще стане на 17 октомври 2019 г. (четвъртък) и е в рамките на кампанията „Бъди войник” на МО.

Събитието е с начален час 16 часа и включва полет на L-39, който ще изпълнява задача по разузнаване и атака на земна цел. Военно-транспортен самолет C-27J Spartan ще изпълнява ролята на въздушна цел, а по него изтребители МиГ-29 ще отработват задачата „ер полисинг”.

Вертолет Ми-24 ще демонстрира задача по осигуряване на непосредствена авиационна поддръжка, а вертолети Cougar ще изпълняват задача по бойно търсене и спасяване със спускане на бойци от Силите за специални операции по способа „бързо въже”.

Ветеранът Ан-2 пък ще хвърля парашутисти.

Във връзка с подготовката и провеждането на динамичения въздушен показ самолети и вертолети от българските ВВС ще изпълнят полети на малка височина над площад „Централен“ на дати и времеви прозорци както следва:

– на 15 октомври 2019 г. – от 11,00 до 12,00 часа и след това от 16,30 до 18,00 часа – репетиция
– на 17 октомври 2019 г. – от 16,30 до 18,00 часа – участие в динамичения въздушен показ

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов откри тренажор в Долна Митрополия
Следваща публикация
България и Гърция ще си сътрудничат в охраната на въздушното пространство на Македония
2K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Япония проучва възможностите да се сдобие със самолетоносачи

Япония проучва възможността да преработи вертолетоносачите от клас Izumo в пълноценни самолетоносачи, които да могат да оперират с F-35B. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници в японското правителство.

Норвегия получи първите си F-35

Първите три норвежки F-35A пристигнаха в страната на 3 ноември 2017 г. Машините се приземиха в авиобаза Йорланд, след като прелетяха директно от Форт Уърт, Тексас.

Доставиха стотния Су-35

Произведен е стотният сериен изтребител Су-35С. Самолета е бил предаден на ВКС на Русия днес, 11 декември 2018 г. по време на церемония в завода на Сухой в Комсомолск на Амур като част от последната партида за 2018г. Това съобщават от ОАК.

САЩ разреши експорта на F-35A за Белгия

Държавният департамент на САЩ даде формално разрешение за експорт на 34 броя многоцелеви изтребители F-35A за Белгия. По оценки на американското правителство сделката ще е на стойност от $6,53 млрд.

Меню