Първият Су-25 направи 100 часа след ремонта

451 прочитания

Първият ремонтиран и модернизиран в Беларус Су-25 от състава на българските ВВС вече е налетял 100 часа. Това се казва в съобщение публикувано на официалния профил на авиобаза Безмер в социалната мрежа Facebook.

На самолет Су-25УБК с борден номер 002, беше завършен 100 часов регламентен преглед от страна на личния състав на Ескадрилата за периодично обслужване и войскови ремонт (еПОВР), самолета беше приет от техническия състав на Ескадрилата за оперативна подготовка на авиационната техника (еОПАТ) и облетян от полковник Милен Димитров, без забележки, се казва в съобщението от Безмер.

Двуместният учебно-боен самолет е бил задействан веднага след това в курса за приучаване на петима млади пилоти. В момента базата участва и в летателните тренировки Тракийска звезда 2021 и Ramstein guard 2021.

Спарката с борден номер 002 бе получен след ремонт в България в края на септември 2020 г. и полетя в началото на октомври. 100 часа за около 10 месеца полети е повече от отлично натоварване за боен самолет в българските ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
От ГЕРБ се заинтересува кой изпълнява инфраструктурните проекти в Граф Игнатиево
Следваща публикация
Правителството предложи система за HEMS в рамките на Плана за възстановяване
451 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Репетициите за въздушния парад завършиха

Днес, 3 май 2019 г., репетициите на въздушния парад по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май, приключиха. За понеделник се планира над над София да преминат практически всички изправни типове самолети и вертолети, с които разполага българската военна авиация.

Стартира „Шабла 2020”

Днес, 8 юни 2020 г. стартират Съвместните бойни стрелби по въздушни и надводни цели „Шабла 2020“. Това съобщават от ВВС.

Възстановиха парашутните скокове с L-410

След 11 години прекъсване, отново стартираха парашутни скокове с двудвигателните военно-транспортни самолети L-410UVP-E от състава на българските ВВС. Това съобщават от ВВВУ „Георги Бенковски”.

Меню