Парашутни скокове и полети с PC-9 в Долна Митрополия

375 прочитания

Парашутни скокове с курсанти и държавни изпити за четвъртокурсници бяха проведени днес, 25 юни 2020 г. във военновъздушната учебна база в Долна Митрополия. Това съобщиха оттам.

Проведе се парашутна подготовка, организирана от ВВС. В нея взеха участие курсанти – летци 1-ви курс на ВВВУ „Георги Бенковски” и парашутисти – спасители от авиобаза Крумово.

Целите на това съвместно обучение са курсантите да изпълнят опознавателни парашутни скокове с парашутна система с кръгъл купол МС-6 с незабавно отваряне на парашута, както и да придобият умения за управление на парашута във въздуха и при приземяване.

Парашутистите-спасители от авиобаза Крумово усъвършенстваха уменията за управление на тялото при скокове със „свободно падане“. Също така бяха тренирани скокове за ръчно разтваряне на парашута.

Скоковете бяха изпълнени от борда на самолет С 27J Spartan от състава на 16-а транспортна авиационна група – Враждебна на малки и средни височини, в диапазона от 600 до 4000 m. Под прякото ръководство на подполковник Петко Кискинов – Началник на отделение „Търсене и спасяване” авиобаза Крумово парашутните скокове се проведоха успешно и безаварийно.

Летателният ден се допълни с провеждане на държавен изпит по летателна подготовка с курсантите-летци 4-ти курс – Випуск 2020 г. на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”. Контролните полети бяха изпълнени с подполковник Пламен Ковачев – заместник-командир на Военновъздушна учебна база по летателната подготовка. Изпитът включваше изпълнение на усвоените по време на летателния стаж фигури от простия пилотаж и заход с имитация на отказ на двигателя.

Пред изпитна комисия випускниците старши сержант Владимир Тасков, старши сержант Генади Христозов и старши сержант Николета Нацкова изпълниха полетите със самолет Pilatus РС-9М. След успешното приключване на изпита бе направен разбор, на който комисия оцени придобитите знания и летателни умения на курсантите. Отличните оценки, които получиха доказват по безспорен начин тяхната добра теоретическа и практическа подготовка, висока степен на мотивация и отлично усвояване на техниката на пилотиране.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС вече имат способност да поддържат катапултните кресла на PC-9M
Следваща публикация
МО увери, че е осигурила финансово летците приучаващи се на F-16
375 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Италия поръчва още M-345

Италия е подписала за още 13 реактивни учебно-тренировъчни самолети Leonardo M-345. Стойността на сделката е €300 млн.

Рекорден прием в Долна Митрополия за 2019 г.

Рекордните 15 курсанти по специалност „летец-пилоти” ще приеме през 2019 г. Националният военен университет (НВУ) „Васил Левски”. Това се чете в заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от 8 януари 2019 г.

Стартира производството на T-7A

Американският самолетостроител Boeing стартира производството на предсерийните учебно-тренировъчни самолети T-7A Red Hawk. Това съобщиха от…
Меню