Военновъздушната учебна база се трансформира в 12-та авиобаза

464 прочитания

С тържествена церемония на 1 декември 2021 г. Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия премина към ново длъжностно разписание и се реорганизира в 12-та авиационна база. Организационно-щатните промени са в изпълнение на заповед на Министъра на отбраната. Това съобщиха от базата.

Командирът на авиобазата – полковник Петър Банков прие строя на целия личен състав. Началникът на щаба на 12-та авиационна база прочете заповеди на Командира на ВВС и на Командира на военно формирование 52090 за преназначаване на длъжност и повишаване във военно звание на офицери, сержанти и войници.

В своето обръщение към личния състав полковник Банков направи равносметка на постигнатото през изминалите години и начерта бъдещите задачи и приоритети:

„Военно формирование 52090 премина през редица трансформации от учебна група, след това Военновъздушна учебна база, а от днес вече е 12-та авиационна база. Какви са перспективите, които стоят пред нас? Очаква ни една много натоварена в летателен план година. Авиобазата ще трябва да изпълни 2000 летателни часа на три типа самолети. През следващата седмица предстои да пристигне новата авиационна техника Zlin Z242L. Предизвикателствата пред нас и най-вече за инженерно-техническия състав ще бъдат изключително тежки. 12-та aвиационна база е бойно подразделение на българските Военновъздушни сили и от тук нататък нашият основен приоритет е изпълнението на бойни задачи. Аз вярвам, че ще се справим успешно, защото в продължение на много години всички вие доказахте, че сте истински професионалисти и наистина заслужавате това доверие и признание. Честито на повишените днес във военно звание! На целия личен състав пожелавам здраве, сили и успехи в службата.”

Свързани теми

Предишна публикация
МО няма официална информация за забавяне на F-16
Следваща публикация
Отново се създаде 16-та транспортна авиобаза
464 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството заговори за пренасочване на военни вертолети към медицински и противопожарни задачи

Премиерът Бойко Борисов заговори за пренасочване на военни вертолети към изпълнение на медицински и противопожарни задачи. Това заяви той на заседанието на Министерски съвет, което бе проведено днес, 18 януари 2018 г.

Ръст на военния бюджет и целеви пари за нов изтребител

Военният бюджет за догодина отбелязва известен ръст и ще достигне 1,19 млрд. лева, като в същото време е залегнало и целево отпускане на малко под 230 млн. лева за покупката на нов боен самолет за ВВС. Това се чете в проектобюджета за 2018 г., който бе публикуван от Министерство на финансите днес, 23 октомври 2017 г.

Годишен анализ в авиобаза Граф Игнатиево

Днес, 12 януари 2018 г., в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишният анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината на личния състав от базата в присъствието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщават от ВВС.

Меню