Два Black Hawk аварираха при опит за кацане

139 прочитания

Два вертолета Black Hawk аварираха при опит за кацане в американския щат Юта. При инцидента, който стана факт днес, 22.02.2022, няма сериозно пострадали.

Инцидентът е станал около 09,30 часа местно време на около 45 km източно от Солт Лейк Сити. Двете машини, които са са аварирали са принадлежали на Националната гвардия на щата Юта.

Инцидентът е станал, докато двата вертолета са летели в планинска долина, в която има ски писти. Част от тренировъчния им полет е включвало кацане неподготвена площадка. Според съобщението на Националната гвардия на Юта, първият вертолет е загубил ориентация при кацане. Това е станало най-вероятно заради вдигането на много сняг във въздуха. Носещият винт на машината се е закачил в нещо и парчета от него удрят втория вертолет.

Единият вертолет е бил от модела UH-60L, а другият е бил MH-60M. От Националната гвардия на Юта са съобщили, че при инцидента няма сериозно пострадали, но не съобщават колко човека са се намирали на борда на двете машини.

За причините на инцидента се води разследване.

Свързани теми

Предишна публикация
ОАЕ купува китайски УТС
Следваща публикация
Великобритания ще купи още една ескадрила F-35B
139 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ми-171А2 получи типов сертификат в Русия

Последният вариант на Ми-8 за гражданско използване, означен Ми-171А2, получи своя типов сертификат днес, 17 август 2017 г. Издаден от новата руска организация за сертифициране авиационна техника „Росавиация“, той позволява на Ми-171А2 да постъпи в търговска експлоатация в конвертируем вариант.

Тежка катастрофа с Ил-76 в Алжир

Военно-транспортен самолет Ил-76 от състава на алжирските ВВС катастрофира днес, 11 април 2018 г. при излитане от авиобаза Боуфарик. При инцидента са загинали поне 257 души.

В Румъния е открит катастрофирал Ка-26 без регистрация

В Румъния е бил открит катастрофирал вертолет Ка-26 без каквато и да е била регистрация по него. Инцидентът е станал в близост до границата с Украйна и се предполага, че машината е използвана за превоз на контрабанда.

Boeing 737 аварира на кацане в Сочи

Пътнически Boeing 737-800 на руската авиокомпания UTAir е аварирал при кацане на летището в Сочи и е излязал от пистата. Инцидентът е станал днес, 1 септември 2018 г., няколко от пасажерите са пострадали, но са без опасност за живота.

Авиокаст: Епизод 15

На фона на ескалиращата война в Украйна след руската инвазия там, усилено се заговори за…
Меню