Два Black Hawk аварираха при опит за кацане

140 прочитания

Два вертолета Black Hawk аварираха при опит за кацане в американския щат Юта. При инцидента, който стана факт днес, 22.02.2022, няма сериозно пострадали.

Инцидентът е станал около 09,30 часа местно време на около 45 km източно от Солт Лейк Сити. Двете машини, които са са аварирали са принадлежали на Националната гвардия на щата Юта.

Инцидентът е станал, докато двата вертолета са летели в планинска долина, в която има ски писти. Част от тренировъчния им полет е включвало кацане неподготвена площадка. Според съобщението на Националната гвардия на Юта, първият вертолет е загубил ориентация при кацане. Това е станало най-вероятно заради вдигането на много сняг във въздуха. Носещият винт на машината се е закачил в нещо и парчета от него удрят втория вертолет.

Единият вертолет е бил от модела UH-60L, а другият е бил MH-60M. От Националната гвардия на Юта са съобщили, че при инцидента няма сериозно пострадали, но не съобщават колко човека са се намирали на борда на двете машини.

За причините на инцидента се води разследване.

Свързани теми

Предишна публикация
ОАЕ купува китайски УТС
Следваща публикация
Великобритания ще купи още една ескадрила F-35B
140 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Италия ще купува въоръжен AW169

Италианското МО е взело решение за покупка на 15 броя въоръжени вертолети Leonardo AW169. Това става ясно от решението на военното ведомство от 16 април 2020 г.

Индонезийските власти отстраниха техническия директор на Lion Air

Индонезийският транспортен министър Буди Каря Сумади е наредил временното отстраняване на техническия директор на нискотарифната авиокомпания Lion Air. Това става два дни, след катастрофата на Boeing 737 на превозвача, при която загинаха 189 души.

Австрия търси нови леки многоцелеви вертолети

На 21 август 2017 г., МО на Австрия пусна запитване за информация (RFI) за доставка на 12 леки двудвигателни многоцелеви вертолети. Отговорите трябва да се получат до 26 септември. Това съобщава IHS Jane’s.

E-2 се разби в САЩ

Летящ радар E-2C Hawkeye се е разбил в американския щат Вирджиния. Случката е станала вчера,…
Меню