Два Black Hawk аварираха при опит за кацане

130 прочитания

Два вертолета Black Hawk аварираха при опит за кацане в американския щат Юта. При инцидента, който стана факт днес, 22.02.2022, няма сериозно пострадали.

Инцидентът е станал около 09,30 часа местно време на около 45 km източно от Солт Лейк Сити. Двете машини, които са са аварирали са принадлежали на Националната гвардия на щата Юта.

Инцидентът е станал, докато двата вертолета са летели в планинска долина, в която има ски писти. Част от тренировъчния им полет е включвало кацане неподготвена площадка. Според съобщението на Националната гвардия на Юта, първият вертолет е загубил ориентация при кацане. Това е станало най-вероятно заради вдигането на много сняг във въздуха. Носещият винт на машината се е закачил в нещо и парчета от него удрят втория вертолет.

Единият вертолет е бил от модела UH-60L, а другият е бил MH-60M. От Националната гвардия на Юта са съобщили, че при инцидента няма сериозно пострадали, но не съобщават колко човека са се намирали на борда на двете машини.

За причините на инцидента се води разследване.

Свързани теми

Предишна публикация
Великобритания ще купи още една ескадрила F-35B
Следваща публикация
ОАЕ купува китайски УТС
130 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полетите с F-35 са спрени за технически прегледи

Полетите с изтребителите F-35 са временно спрени за извършване на технически прегледи, във връзка с инцидент с типа от преди две седмици. Това съобщиха днес, 11 октомври 2018 г., от Пентагона.

Cougar гаси пожар в Рила

Екипаж от авиобаза Крумово с вертолет AS 532AL Cougar беше задействан в 13,15 часа днес,…
Меню