Откриха паметник на подполковник Валентин Терзиев

108 прочитания

С военен ритуал, на 8 юни 2022 г., в село Тюленово бе открит паметник в чест на подполковник Валентин Терзиев. Той е изграден по инициатива на колеги и приятели на летеца. Това съобщиха от ВВС.

Вчера, измина една година от катастрофата с подполковник Терзиев. Той загина на 9 юни 2021 година по време на нощни стрелби с изтребител МиГ-29 на зенитния полигон на ВВС – Шабла.

На церемонията по откриването на паметника присъстваха членове на семейството на подполковник Терзиев, представители на местната власт, командването на Военновъздушните сили, авиобаза Граф Игнатиево, представителни части на Военновъздушните и Военноморските сили, граждани.

Свързани теми

Предишна публикация
Български изтребител е работил по самолета-нарушител
Следваща публикация
Все повече въпроси около влетелия без разрешение у нас самолет (обобщение)
108 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Инцидент с A320 на БАК

Airbus A320 на Българиан еър чартър (БАК) е претърпял инцидент с двигателя си по време на полет между Братислава и София на 9 октомври 2017 г. Това съобщава The Aviation Herald.

ВВС избраха доставчик на Bambi Bucket

Военновъздушните сили избраха доставчик на две системи за гасене на пожари от вертолет Bambi Bucket. Това става с решение на командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков от 22 март 2019 г.

Действията на екипажа при катастрофата на Суперджет 100 будят въпроси

Действията на екипажа на катастрофиралия Суперджет 100 повдигат много въпроси за подготовката му. Това става се чете в бюлетин за безопасност на полетите, публикуван вчера, 17 май 2019 г., от „Росавиация“ (руската цивилна авиационна агенция).

Стартира дарителска кампания за семейството на военен пилот

Министерството на отбраната и авиобаза Граф Игнатиево организират дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от изтребителната авиационна ескадрила на авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от МО.

Флотът от C-27J се приземява след Нова година

Флотът от военно-транспортни самолети C-27J Spartan ще бъде приземен след Нова година. Това стана ясно от изказване на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, по време на изслушване в Комисията по отбрана в НС провело се днес, 7 декември 2017 г.

Super Galeb катастрофира в Сърбия

Учебно-боен самолет G-4 Super Galeb от състава на сръбските ВВС е катастрофирал днес, 11 април 2018 г. при изпълнение на учебен полет. Има един загинал.

Меню