Откриха паметник на подполковник Валентин Терзиев

99 прочитания

С военен ритуал, на 8 юни 2022 г., в село Тюленово бе открит паметник в чест на подполковник Валентин Терзиев. Той е изграден по инициатива на колеги и приятели на летеца. Това съобщиха от ВВС.

Вчера, измина една година от катастрофата с подполковник Терзиев. Той загина на 9 юни 2021 година по време на нощни стрелби с изтребител МиГ-29 на зенитния полигон на ВВС – Шабла.

На церемонията по откриването на паметника присъстваха членове на семейството на подполковник Терзиев, представители на местната власт, командването на Военновъздушните сили, авиобаза Граф Игнатиево, представителни части на Военновъздушните и Военноморските сили, граждани.

Свързани теми

Предишна публикация
Български изтребител е работил по самолета-нарушител
Следваща публикация
Все повече въпроси около влетелия без разрешение у нас самолет (обобщение)
99 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Адмирал Ефтимов: Няма нищо извънредно около руските бомбардировачи над Черно море

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви, че няма нищо екстраординарно около активността на руските военни самолети над Черно море и реакцията на българската изтребителна авиация. Това каза той днес, 21 май 2020 г., след изслушване в Народното събрание.

Премиерът обеща възстановяване на ВВВУ до 6 май

Премиерът Бойко Борисов обеща Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) в Долна Митрополия да бъде възстановено до 6 май 2019 г. Това каза той днес, 2 април, при посещението си в Долна Митрополия.

Руски Ан-26 катастрофира в Сирия

Руски военно-транспортен самолет Ан-26 катастрофира при заход за кацане в авиобаза Хмеймим, Сирия. По официални данни са загинали всички 32-ма намиращи се на борда на машината.

Катастрофа със Суперджет 100 при аварийно кацане в Москва (обновена)

Пътнически самолет Сухой Суперджет 100 катастрофира днес, 5 май 2019 г., по време на аварийно кацане на московското летище Шереметиево. По последни данни, загинали са 41 души от намиращите се на борда 78. Работи се по версия, че самолетът е поразен от мълния.

Меню