Откриха паметник на подполковник Валентин Терзиев

105 прочитания

С военен ритуал, на 8 юни 2022 г., в село Тюленово бе открит паметник в чест на подполковник Валентин Терзиев. Той е изграден по инициатива на колеги и приятели на летеца. Това съобщиха от ВВС.

Вчера, измина една година от катастрофата с подполковник Терзиев. Той загина на 9 юни 2021 година по време на нощни стрелби с изтребител МиГ-29 на зенитния полигон на ВВС – Шабла.

На церемонията по откриването на паметника присъстваха членове на семейството на подполковник Терзиев, представители на местната власт, командването на Военновъздушните сили, авиобаза Граф Игнатиево, представителни части на Военновъздушните и Военноморските сили, граждани.

Свързани теми

Предишна публикация
Български изтребител е работил по самолета-нарушител
Следваща публикация
Все повече въпроси около влетелия без разрешение у нас самолет (обобщение)
105 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Окончателният доклад около изчезването на MH370 дава малко нова информация

Малайзия публикува днес, 30 юли 2018 г. окончателния доклад около изчезналия полет MH370 на Malaysia Airlines, но в него има много малко нова информация, а основният извод остава непроменен – самолетът е умишлено отклонен от курса, но неизвестно от кой и как.

40 години Ми-24 в България

Ранният следобед на 17 юни 1979 г. на несъществуващото вече военно летище Пловдив – където днес се намира жилищния комплекс Тракия – е смутен от шум на необичайни вертолети. Това е денят, когато първата четворка Ми-24 пристига в България. До 1986 г. броят ще нарасне на 44, от които шест все още остават на служба в родните ВВС.

Hürkuş-B се разби в Турция

Турбовитлов учебно-тренировъчен самолет TAI Hürkuş-B се разби в Турция. Екипажът се е катапултирал успешно. Това…

Проведе се българо-румънска летателна тренировка

Двойка МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево и МиГ-21 LanceR от състава авиобаза Михаил Когълничано на румънските ВВС изпълниха всички процедури и осъществиха успешно мисията по „ер полисинг” чрез приемането на предаването на самолет, преминаващ нерегламентирано през въздушното пространство на двете страни.

Два Як-130 се сблъскаха във въздуха над Бангладеш

Два учебно-тренировъчни самолети Як-130 от състава на ВВС на Бангладеш са се сблъскали във въздуха. Инцидентът е станал през нощта на 27 декември 2017 г. Всички четирима летци са се катапултирали успешно.

Меню