Откриха паметник на подполковник Валентин Терзиев

83 прочитания

С военен ритуал, на 8 юни 2022 г., в село Тюленово бе открит паметник в чест на подполковник Валентин Терзиев. Той е изграден по инициатива на колеги и приятели на летеца. Това съобщиха от ВВС.

Вчера, измина една година от катастрофата с подполковник Терзиев. Той загина на 9 юни 2021 година по време на нощни стрелби с изтребител МиГ-29 на зенитния полигон на ВВС – Шабла.

На церемонията по откриването на паметника присъстваха членове на семейството на подполковник Терзиев, представители на местната власт, командването на Военновъздушните сили, авиобаза Граф Игнатиево, представителни части на Военновъздушните и Военноморските сили, граждани.

Свързани теми

Предишна публикация
Все повече въпроси около влетелия без разрешение у нас самолет (обобщение)
Следваща публикация
Български изтребител е работил по самолета-нарушител
83 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството отпусна 82,51 млн. лева за ремонт на Су-25

Правителството одобри на заседанието си днес, 27 февруари 2019 г., плащане в размер на 82,51 млн. лева по проекта за ремонт и възстановяване на летателната годност на щурмовите самолети Су-25 от състава на българските ВВС.

Тежка катастрофа с Ил-76 в Алжир

Военно-транспортен самолет Ил-76 от състава на алжирските ВВС катастрофира днес, 11 април 2018 г. при излитане от авиобаза Боуфарик. При инцидента са загинали поне 257 души.

Възобновяват подводното търсене на полет MH370

Правителството на Малайзия е сключило споразумение с компанията Ocean Infinity за ново подводно издирване на останките на полет MH370. Рестартирането на търсенето на изчезналия Boeing 777 бе обявено от австралийския министър на транспорта Дарън Честър.

Млади пилоти с класна специалност „Военен пилот – първи клас”

На младите пилоти старши лейтенантите Светослав Пентиев, Александър Иванов, Аспарух Пашов и Йордан Тонев от авиобаза Граф Игнатиево и ВВУБ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия бе присвоена степен за класна специалност „Военен пилот – първи клас”. Това бе съобщено от ВВС.

Меню