Откриха паметник на подполковник Валентин Терзиев

102 прочитания

С военен ритуал, на 8 юни 2022 г., в село Тюленово бе открит паметник в чест на подполковник Валентин Терзиев. Той е изграден по инициатива на колеги и приятели на летеца. Това съобщиха от ВВС.

Вчера, измина една година от катастрофата с подполковник Терзиев. Той загина на 9 юни 2021 година по време на нощни стрелби с изтребител МиГ-29 на зенитния полигон на ВВС – Шабла.

На церемонията по откриването на паметника присъстваха членове на семейството на подполковник Терзиев, представители на местната власт, командването на Военновъздушните сили, авиобаза Граф Игнатиево, представителни части на Военновъздушните и Военноморските сили, граждани.

Свързани теми

Предишна публикация
Български изтребител е работил по самолета-нарушител
Следваща публикация
Все повече въпроси около влетелия без разрешение у нас самолет (обобщение)
102 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полша възстанови полетите с МиГ-29

Полските ВВС са възстановили полетите със своите изтребители МиГ-29. Те бяха спрени след инцидента от 18 декември миналата година, когато на кацане в авиобаза Минск Мазовецки. За това съобщава полският сайт Defence24.

МиГ-21 се разби в Румъния

Изтребител МиГ-21 се разби при тренировъчен полет в Румъния. Пилотът му се е катапултирал успешно.…
kursanti vvvu

Стартира предварителният прием във ВВВУ

ВВВУ „ Георги Бенковски“ стартира от 12 февруари до 29 февруари 2020 г. кампания по предварителен прием на курсанти и студенти за учебната 2020/2021г. Това съобщиха от военновъздушното училище.

Меню