Индонезия ще вземе Су-35 на бартер

8 прочитания

Индонезия ще придобие 10 многоцелеви изтребители Су-35 на бартер. Това съобщава от прессъобщение на руската корпорация „Ростех”.

Според съобщението на „Ростех” е било сключено споразумение между тях и индонезийска държавна търговска корпорация, според което изтребителите Су-35 ще бъдат платени в стоки. Самите стоки ще бъдат избрани от руската страна, като в рамките на споразумението се предвижда засилване на търговските връзки между двете страни.

На 19 юни 2017 г. Федералната служба за военно-техническо сътрудничество на Русия, която отговаря за експорта на въоръжение, съобщи че е постигнато споразумение с Индонезия за доставка на 10 броя Су-35.

Още не е ясно каква е реалната стойност на договора и кога се очаква доставката на изтребителите. Първоначално страната искаше 12 изтребителя от този тип, но преговорите се проточиха, тъй като Индонезия нямаше достатъчно финанси за сделката.

Индонезия ще стане вторият експортен клиент на Су-35. Китай е поръчал 24 такива изтребители, първите от които бяха получени през миналата година. Очаква се сделката да бъде изпълнена до 2018 г.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ одобри експорта на Super Tucano за Нигерия
Следваща публикация
Словакия прие първите си UH-60M
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов планира да раздвижи проекта за нов изтребител през ноември

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов смята до началото на ноември да внесе предложение в Министерски съвет за това как да продължи проекта за придобиване на нов боен самолет за ВВС. Това каза той днес, 19 октомври 2017 г., пред журналисти.

Авиокаст: Епизод 13

Трябваше ли да станем свидетели на поредната, напълно неоправдана, медийна истерия около аварирал пътнически самолет,…

Гърция получи своя първи Rafale

Първият многоцелев изтребител Rafale, предназначен за гръцките ВВС, бе тържествено предаден на церемония във френската…

Цветанов: Президентът саботира модернизацията на армията

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов продължи атаките си по президента Румен Радев и директно го обвини, че саботира модернизацията на въоръжените сили, като Цветанов не пропусна да промотира отново F-16. Това направи той днес, 20 април 2018 г. в сутрешния блок на bTV.

Меню