Индонезия ще вземе Су-35 на бартер

24 прочитания

Индонезия ще придобие 10 многоцелеви изтребители Су-35 на бартер. Това съобщава от прессъобщение на руската корпорация „Ростех”.

Според съобщението на „Ростех” е било сключено споразумение между тях и индонезийска държавна търговска корпорация, според което изтребителите Су-35 ще бъдат платени в стоки. Самите стоки ще бъдат избрани от руската страна, като в рамките на споразумението се предвижда засилване на търговските връзки между двете страни.

На 19 юни 2017 г. Федералната служба за военно-техническо сътрудничество на Русия, която отговаря за експорта на въоръжение, съобщи че е постигнато споразумение с Индонезия за доставка на 10 броя Су-35.

Още не е ясно каква е реалната стойност на договора и кога се очаква доставката на изтребителите. Първоначално страната искаше 12 изтребителя от този тип, но преговорите се проточиха, тъй като Индонезия нямаше достатъчно финанси за сделката.

Индонезия ще стане вторият експортен клиент на Су-35. Китай е поръчал 24 такива изтребители, първите от които бяха получени през миналата година. Очаква се сделката да бъде изпълнена до 2018 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Пасажерите не са готови за безпилотни самолети
Следваща публикация
САЩ одобри експорта на Super Tucano за Нигерия
24 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Сбогом, моя любов!

Всяко нещо, което има начало, има и край. В България кариерата на еднодвигателния реактивен изтребител…

Министър Каракачанов: До края на януари ще е готов проектът за новия изтребител

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че до края на януари очаква да е готов проектът за инвестиционен разход за новия изтребител за ВВС. Това каза той днес, 22 декември 2017 г., пред репортери.

Германия ще замества Tornado с Eurofighter

Германското правителство смята да замени сега използваните изтребители-бомбардировачи Tornado с многоцелеви изтребители Eurofighter. Това е заявило германското МО в отговор на парламентарен въпрос, цитиран от Reuters.

Ако има пари ВВС на САЩ ще поръчат нови F-15

Ако бюджетът позволява, ВВС на САЩ ще поръчат новопроизведени изтребители F-15 от подобрената версия, която е известна, като F-15X. Това е заявил командващият ВВС на САЩ генерал Дейвид Голдфейн пред Defense News.

Меню