Индонезия ще вземе Су-35 на бартер

21 прочитания

Индонезия ще придобие 10 многоцелеви изтребители Су-35 на бартер. Това съобщава от прессъобщение на руската корпорация „Ростех”.

Според съобщението на „Ростех” е било сключено споразумение между тях и индонезийска държавна търговска корпорация, според което изтребителите Су-35 ще бъдат платени в стоки. Самите стоки ще бъдат избрани от руската страна, като в рамките на споразумението се предвижда засилване на търговските връзки между двете страни.

На 19 юни 2017 г. Федералната служба за военно-техническо сътрудничество на Русия, която отговаря за експорта на въоръжение, съобщи че е постигнато споразумение с Индонезия за доставка на 10 броя Су-35.

Още не е ясно каква е реалната стойност на договора и кога се очаква доставката на изтребителите. Първоначално страната искаше 12 изтребителя от този тип, но преговорите се проточиха, тъй като Индонезия нямаше достатъчно финанси за сделката.

Индонезия ще стане вторият експортен клиент на Су-35. Китай е поръчал 24 такива изтребители, първите от които бяха получени през миналата година. Очаква се сделката да бъде изпълнена до 2018 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Пасажерите не са готови за безпилотни самолети
Следваща публикация
САЩ одобри експорта на Super Tucano за Нигерия
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Гърция модернизира около 120 от своите F-16

Гърция ще модернизира около 120 от своите изтребители F-16C/D до стандарта F-16V. Това стана ясно днес, 17 октомври 2017 г., по време на визитата на гръцкия премиер Алексис Ципрас в САЩ.

Сбогом, моя любов!

Всяко нещо, което има начало, има и край. В България кариерата на еднодвигателния реактивен изтребител…
Меню