Индонезия ще вземе Су-35 на бартер

23 прочитания

Индонезия ще придобие 10 многоцелеви изтребители Су-35 на бартер. Това съобщава от прессъобщение на руската корпорация „Ростех”.

Според съобщението на „Ростех” е било сключено споразумение между тях и индонезийска държавна търговска корпорация, според което изтребителите Су-35 ще бъдат платени в стоки. Самите стоки ще бъдат избрани от руската страна, като в рамките на споразумението се предвижда засилване на търговските връзки между двете страни.

На 19 юни 2017 г. Федералната служба за военно-техническо сътрудничество на Русия, която отговаря за експорта на въоръжение, съобщи че е постигнато споразумение с Индонезия за доставка на 10 броя Су-35.

Още не е ясно каква е реалната стойност на договора и кога се очаква доставката на изтребителите. Първоначално страната искаше 12 изтребителя от този тип, но преговорите се проточиха, тъй като Индонезия нямаше достатъчно финанси за сделката.

Индонезия ще стане вторият експортен клиент на Су-35. Китай е поръчал 24 такива изтребители, първите от които бяха получени през миналата година. Очаква се сделката да бъде изпълнена до 2018 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Пасажерите не са готови за безпилотни самолети
Следваща публикация
САЩ одобри експорта на Super Tucano за Нигерия
23 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Индонезия е подписала договора за Су-35

Русия и Индонезия са подписали договора за доставката на 11 многоцелеви изтребители Су-35. Това съобщава агенцията „Интерфакс”, цитирайки собствени източници в индонезийската столица Джакарта.

Беларус получи първите два Су-30СМ

Първите два многоцелеви изтребителя Су-30СМ предназначени за беларуските ВВС бяха официално получени днес, 13 ноември 2019 г. Това съобщи беларуското МО.

Ресорните комисии в Народното събрание подкрепиха договорите за F-16

Двете ресорни комисии в Народното събрание, тази по отбрана и тази по финанси, очаквано подкрепиха ратификацията на договорите за покупка на изтребителите F-16C/D Block 70. Това стана днес, 17 юли 2019 г.

Меню