Появиха се снимки на нова китайска крилата ракета

12 прочитания

В китайския интернет се появиха снимки, които показват нова версия на китайската крилата ракета с въздушно базиране KD-20, окачена под крилото на бомбардировач H-6K. Това съобщава IHS Jane’s.

Снимката показва бомбардировач H-6K, на най-вътрешните пилотни под крилото са поставени две KD-20, като в носа им се забелязва капаци, които покриват вероятно оптичен сензор. Това навежда на мисълта, че на въоръжение е приета нова версия, която има насочване по оптичен или инфрачервен канал в крайния етап на полета.

За новата версия, която условно е означена KD-20A, се говори от известно време. Подобна модернизация е приложена и на по-старата крилата ракета KD-63 (на снимката е на външните пилони на бомбардировача) още през 2013 г.

Крилатата ракета KD-20 има инерциално насочване и радар за следване на терена, както и спътникова навигация. Добавянето на оптичен и инфрачервен канал ще повиши възможността за точно поразяване на цели в условия на силни смущения, които могат да пречат на работата на сателитната навигация и бордния радар.

KD-20 е на въоръжение в китайските ВВС от около 15 години. Първоначално ракетата се използваше от H-6M, а вече е в арсенала и на новата версия H-6K. Смята се, че далечината ѝ на полет е около 1500 – 2000 km и има ядрена и конвенционална бойна глава.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ ще подарят два леки транспортни самолети на Естония
Следваща публикация
Tejas продължава да се бави
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полетя нов Ту-160 и подписаха договора за производството на модернизирани машини

Новопроизведен стратегически бомбардировач Ту-160 вече изпълнява летателно-изпитателната си програма и в същото време днес, 25 януари 2018 г., бе подписан договор за построяването на 10 нови Ту-160.

Китай купува 300 самолета от Airbus

Китайската държавна компания China Aviation Supplies Holding Company е подписала споразумение за покупка на 300 пътнически самолети от европейския самолетостроител Airbus. Това стана днес, 25 март 2019 г.

J-10 с управляем вектор на тягата ще бъде показан на изложението в Джухай

Изпитателен изтребител J-10 снабден с двигател с управляем вектор на тягата ще бъде показан в рамките на китайското аерокосмическо изложение, което ще се проведе следващата седмица в Джухай.

Ту-22М3 ще бъде тестван с ракетата „Кинжал”

Руският свръхзвуков бомбардировач Ту-22М3 ще бъде тестван с новия хиперзвуков ракетен комплекс Х-47М2 „Кинжал” и след това ракетата ще бъде интегрирана в типа. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на собствени източници.

B-52 премина над България

Стретегически бомбардировач B-52H от състава на ВВС на САЩ премина днес, 28 август 2020 г.,…
Меню