Появиха се снимки на нова китайска крилата ракета

12 прочитания

В китайския интернет се появиха снимки, които показват нова версия на китайската крилата ракета с въздушно базиране KD-20, окачена под крилото на бомбардировач H-6K. Това съобщава IHS Jane’s.

Снимката показва бомбардировач H-6K, на най-вътрешните пилотни под крилото са поставени две KD-20, като в носа им се забелязва капаци, които покриват вероятно оптичен сензор. Това навежда на мисълта, че на въоръжение е приета нова версия, която има насочване по оптичен или инфрачервен канал в крайния етап на полета.

За новата версия, която условно е означена KD-20A, се говори от известно време. Подобна модернизация е приложена и на по-старата крилата ракета KD-63 (на снимката е на външните пилони на бомбардировача) още през 2013 г.

Крилатата ракета KD-20 има инерциално насочване и радар за следване на терена, както и спътникова навигация. Добавянето на оптичен и инфрачервен канал ще повиши възможността за точно поразяване на цели в условия на силни смущения, които могат да пречат на работата на сателитната навигация и бордния радар.

KD-20 е на въоръжение в китайските ВВС от около 15 години. Първоначално ракетата се използваше от H-6M, а вече е в арсенала и на новата версия H-6K. Смята се, че далечината ѝ на полет е около 1500 – 2000 km и има ядрена и конвенционална бойна глава.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ ще подарят два леки транспортни самолети на Естония
Следваща публикация
Tejas продължава да се бави
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

B-21 изпълни дебютен полет

Прототипът на новия американски стратегически бомбардировач B-21 Rider изпълни успешно първия си полет днес, 10…

Китай купува 300 самолета от Airbus

Китайската държавна компания China Aviation Supplies Holding Company е подписала споразумение за покупка на 300 пътнически самолети от европейския самолетостроител Airbus. Това стана днес, 25 март 2019 г.

Русия даде допълнителни данни за действията на сирийското ПВО по време на удара от 14 април

Руското МО даде допълнителна информация за действията на сирийското ПВО по време на ракетния удар от 14 април 2018 г. Според новите данни, за поразяването на 71 крилати ракети са били използвани 112 зенитни ракети.

Меню