Китай показа J-10 в конфигурация за огнево подавяне на ПВО

113 прочитания

Китай показа конфигурация на многоцелевия си изтребител J-10B, която е предназначена за огнево подавяне на ПВО. Машината е била част от статичния показ на авиационното състезание „Авиадартс”, което се проведе в авиобазата Чанчун в началото на месеца.

Изтребителят е бил въоръжен с две противорадарни ракети YJ-91, които се явяват вариант на руската Х-31П. Разположени на средните пилони под крилото. На външните пилони са две ракети за близък въздушен бой PL-8, а на вътрешните – две учебни авиобомби.

Най-интересното в показаната конфигурация са двата контейнера разположени странично от въздухозаборника. От ляво е контейнер CM-802 AKG, който служи за целеуказване на противорадарните ракети, а от другата страна е контейнер за радиоелектронна-борба K/RKL700A.

Показването на YJ-91 окачена на J-10 не е новост, но демонстрираното на „Авиадартс” може би за първи път показва как би изглеждал изтребителят при реална задача за огнево подавяне на противниковото ПВО.

YJ-91 тежи около 600 kg, има далечина на полет от около 120 km, носи бойна глава с маса 165 kg и може да развива скорост от около М 4,5.

Свързани теми

Предишна публикация
Първи UH-60А+ за Афганистан
Следваща публикация
Гърция чака оферта за модернизация на своите F-16
113 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Все още не могат да открият японския F-35A

Точното място, където е потънал японския изтребител F-35A продължава да остава мистерия, въпреки че той се издирва от Япония и САЩ вече седмица. Това съобщава AP.

Saab още не е решил дали ще даде оферта в Канада

Компанията Saab още няма решение за това, дали ще подаде оферта в канадския конкурс за нов многоцелев изтребител. Това съобщава местното издание The Canadian Press, позовавайки се на представители на фирмата.

Константин Попов: Това не е конкурс, решението е политическо

Депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по отбрана в парламента Константин Попов заяви, че решението за избор на нов изтребител е политическо и не може да се говори, че е плод на конкурсна процедура. Това каза той днес, 8 януари 2019 г., на пресконференция на партията му.

Меню