Китай показа J-10 в конфигурация за огнево подавяне на ПВО

113 прочитания

Китай показа конфигурация на многоцелевия си изтребител J-10B, която е предназначена за огнево подавяне на ПВО. Машината е била част от статичния показ на авиационното състезание „Авиадартс”, което се проведе в авиобазата Чанчун в началото на месеца.

Изтребителят е бил въоръжен с две противорадарни ракети YJ-91, които се явяват вариант на руската Х-31П. Разположени на средните пилони под крилото. На външните пилони са две ракети за близък въздушен бой PL-8, а на вътрешните – две учебни авиобомби.

Най-интересното в показаната конфигурация са двата контейнера разположени странично от въздухозаборника. От ляво е контейнер CM-802 AKG, който служи за целеуказване на противорадарните ракети, а от другата страна е контейнер за радиоелектронна-борба K/RKL700A.

Показването на YJ-91 окачена на J-10 не е новост, но демонстрираното на „Авиадартс” може би за първи път показва как би изглеждал изтребителят при реална задача за огнево подавяне на противниковото ПВО.

YJ-91 тежи около 600 kg, има далечина на полет от около 120 km, носи бойна глава с маса 165 kg и може да развива скорост от около М 4,5.

Свързани теми

Предишна публикация
Първи UH-60А+ за Афганистан
Следваща публикация
Гърция чака оферта за модернизация на своите F-16
113 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Приключва тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”

По време на тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”, която приключва утре, 4 октомври 2019 г., бяха извършени съвместни тренировки между формирования от изтребителната авиация, щурмовата авиация, ЗРВ и РТВ на българските Военновъздушни сили в условията на радиоелектронни смущения. Това съобщават от ВВС.

Германия ще замества Tornado с Eurofighter

Германското правителство смята да замени сега използваните изтребители-бомбардировачи Tornado с многоцелеви изтребители Eurofighter. Това е заявило германското МО в отговор на парламентарен въпрос, цитиран от Reuters.

Полският МиГ-29 се е разбил при ниска облачност

Инцидентът с полския изтребител МиГ-29 е станал по тъмно и при ниска облачност, докатo машината се е намирала на глисадата за кацане. Полският боен самолет се разби вчера, 18 декември 2017 г., при кацане в 23-та тактическа авиобаза. Летецът се катапултира успешно.

Боеготовността на F-35 страда от липса на резервни части

Флотът от изтребители F-35, с който разполагат САЩ, страда от липса на резервни части, което води със себе си и ниско ниво на боеготовност. Това се казва в доклад на Сметната палата на САЩ (Government Accountability Office), който бе публикуван на 25 април 2019 г.

САЩ са обещали задълбочен технологичен трансфер за японския F-3

Съединените щати са обещали по-задълбочен технологичен трансфер около разработвания от Япония изтребител от следващо поколение F-3. Това съобщава местният вестник Yomiuri Shimbun, цитиращ собствени източници от японското правителство.

Меню