Т-50 официално ще получи индекса Су-57

7 прочитания

Главнокомандващият ВКС на Руската федерация генерал-полковник Виктор Бондарев съобщи, че серийните изтребители Т-50 ще получат официалния индекс Су-57. Това бе казано в интервю за официалния телевизионен канал на руското МО „Звезда”.

„Решението е взето. Самолетът получава своето име, както и децата – след раждането. От сега ще го наричаме именно Су-57”, заявява генерал Бондарев в интервюто.

Бондарев казва още, че първите серийни изтребители ще бъдат получени през 2018 г., но това влиза в противоречие с информацията дадена от изпълнителния директор на ОАК Юрий Слюсар, който заяви по време на авиосалона МАКС 2017, че това ще стане факт през 2019 г.

Първата партида серийни изтребители, които ще се използват за войскови изпитания ще бъде от 12 изтребителя.

Информацията, че Т-50 ще бъде известен като Су-57 с влизането си на въоръжение изтече в някои медии в края на юли, но до сега не бе потвърдена.

Су-57 до момента бе известен с означението дадено му от конструкторското бюро Сухой – Т-50. Друго популярно име бе ПАК ФА, което идваше от програмата за неговото създаване (Перспективный авиационный комплекс фронтовой авиации).

Първият прототип изпълнява дебютния си полет на 29 януари 2010 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Италианската Сметна палата критикува програмата F-35
Следваща публикация
Индия се приближава към сделка за FGFA
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МиГ-29К аварира в Индия

Палубен изтребител МиГ-29К е аварирал при излитане от авиобазата Ганза, край индийския град Гоа. Машината е от състава на индийските ВВС, а пилотът се е катапултирал успешно.

Какво ще видим на големия открит летателен ден в Граф Игнатиево

Българските Военновъздушни сили организират днес, 29 юни 2019 г. голям открит летателен ден, който включва летателна програма с продължителност от близо три часа. Ето какво ще може да видим по време на програмата, която стартира точно в 11,30 часа:

Испания се присъединява към френско-германския проект за нов изтребител

Испания ще се присъедини към френско-германския проект за създаване на изтребител от следващо поколение (NGF) в рамките на по-широката програма за създаване на бъдеща бойна въздушна система (FCAS). Това съобщава Jane’s.

Първите серийни Су-57 ще бъдат получени през 2019 г.

Първите серийни изтребители от следващо поколение Су-57 ще бъдат получени в руските ВКС през 2019 г. Това е заявил руският заместник-министър на отбраната Алексей Криворчуко, цитиран от ТАСС.

Меню