Т-50 официално ще получи индекса Су-57

4 прочитания

Главнокомандващият ВКС на Руската федерация генерал-полковник Виктор Бондарев съобщи, че серийните изтребители Т-50 ще получат официалния индекс Су-57. Това бе казано в интервю за официалния телевизионен канал на руското МО „Звезда”.

„Решението е взето. Самолетът получава своето име, както и децата – след раждането. От сега ще го наричаме именно Су-57”, заявява генерал Бондарев в интервюто.

Бондарев казва още, че първите серийни изтребители ще бъдат получени през 2018 г., но това влиза в противоречие с информацията дадена от изпълнителния директор на ОАК Юрий Слюсар, който заяви по време на авиосалона МАКС 2017, че това ще стане факт през 2019 г.

Първата партида серийни изтребители, които ще се използват за войскови изпитания ще бъде от 12 изтребителя.

Информацията, че Т-50 ще бъде известен като Су-57 с влизането си на въоръжение изтече в някои медии в края на юли, но до сега не бе потвърдена.

Су-57 до момента бе известен с означението дадено му от конструкторското бюро Сухой – Т-50. Друго популярно име бе ПАК ФА, което идваше от програмата за неговото създаване (Перспективный авиационный комплекс фронтовой авиации).

Първият прототип изпълнява дебютния си полет на 29 януари 2010 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Индия се приближава към сделка за FGFA
Следваща публикация
Италианската Сметна палата критикува програмата F-35
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Все още не могат да открият японския F-35A

Точното място, където е потънал японския изтребител F-35A продължава да остава мистерия, въпреки че той се издирва от Япония и САЩ вече седмица. Това съобщава AP.

МиГ-21 катастрофира в Сърбия

Двуместен учебно-боен самолет МиГ-21УМ е катастрофирал в Сърбия днес, 25 септември 2020 г. Двучленният екипаж…

Първият сериен Су-57 е почти готов

Първият сериен изтребител от следващо поколение Су-57 е почти готов. Това съобщи заместник-министъра на отбраната на Русия Алексей Криворучко, цитиран от ТАСС.

Меню