Т-50 официално ще получи индекса Су-57

9 прочитания

Главнокомандващият ВКС на Руската федерация генерал-полковник Виктор Бондарев съобщи, че серийните изтребители Т-50 ще получат официалния индекс Су-57. Това бе казано в интервю за официалния телевизионен канал на руското МО „Звезда”.

„Решението е взето. Самолетът получава своето име, както и децата – след раждането. От сега ще го наричаме именно Су-57”, заявява генерал Бондарев в интервюто.

Бондарев казва още, че първите серийни изтребители ще бъдат получени през 2018 г., но това влиза в противоречие с информацията дадена от изпълнителния директор на ОАК Юрий Слюсар, който заяви по време на авиосалона МАКС 2017, че това ще стане факт през 2019 г.

Първата партида серийни изтребители, които ще се използват за войскови изпитания ще бъде от 12 изтребителя.

Информацията, че Т-50 ще бъде известен като Су-57 с влизането си на въоръжение изтече в някои медии в края на юли, но до сега не бе потвърдена.

Су-57 до момента бе известен с означението дадено му от конструкторското бюро Сухой – Т-50. Друго популярно име бе ПАК ФА, което идваше от програмата за неговото създаване (Перспективный авиационный комплекс фронтовой авиации).

Първият прототип изпълнява дебютния си полет на 29 януари 2010 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Италианската Сметна палата критикува програмата F-35
Следваща публикация
Индия се приближава към сделка за FGFA
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов: 8 – 9 нови самолета няма да решат проблемите на военната авиация

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че придобиването на 8 – 9 нови изтребители няма да решат генерално проблемите на военната авиация. Това каза той днес, 28 август 2018 г., пред журналисти, докато наблюдаваше бойните стрелби на военната авиация на полигона в Шабла.

Около руските двигатели за МиГ-29 възникнал и проблем със смазочните материали

Около 10-те двигателя РД-33, които България получи от Русия, е възникнал и проблем със специално масло, което подлежи на контрол от руските държавни експортни органи. Това се чете в стенограмата от заседанието на Комисията по отбрана в Народното събрание, проведена на 9 ноември.

ОАЕ купи 80 Rafale F4

Обединените арабски емирства (ОАЕ) сключиха договор за покупката на 80 многоцелеви изтребителя Dassault Rafale от…

Белгия отложи избора на нов изтребител

Белгийското правителство обяви, че отлага избора на нов боен самолет за октомври 2018 г. и освен трите налични алтернативи ще разгледа и възможността да удължи ресурса на наличните F-16 MLU.

Меню