Т-50 официално ще получи индекса Су-57

7 прочитания

Главнокомандващият ВКС на Руската федерация генерал-полковник Виктор Бондарев съобщи, че серийните изтребители Т-50 ще получат официалния индекс Су-57. Това бе казано в интервю за официалния телевизионен канал на руското МО „Звезда”.

„Решението е взето. Самолетът получава своето име, както и децата – след раждането. От сега ще го наричаме именно Су-57”, заявява генерал Бондарев в интервюто.

Бондарев казва още, че първите серийни изтребители ще бъдат получени през 2018 г., но това влиза в противоречие с информацията дадена от изпълнителния директор на ОАК Юрий Слюсар, който заяви по време на авиосалона МАКС 2017, че това ще стане факт през 2019 г.

Първата партида серийни изтребители, които ще се използват за войскови изпитания ще бъде от 12 изтребителя.

Информацията, че Т-50 ще бъде известен като Су-57 с влизането си на въоръжение изтече в някои медии в края на юли, но до сега не бе потвърдена.

Су-57 до момента бе известен с означението дадено му от конструкторското бюро Сухой – Т-50. Друго популярно име бе ПАК ФА, което идваше от програмата за неговото създаване (Перспективный авиационный комплекс фронтовой авиации).

Първият прототип изпълнява дебютния си полет на 29 януари 2010 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Италианската Сметна палата критикува програмата F-35
Следваща публикация
Индия се приближава към сделка за FGFA
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Белият дом: F-16 предлага най-добрите възможности

Ден преди Министерски съвет да гласува решението за стартиране на преговори за покупка на F-16, от Белия дом излязоха с нарочно съобщение по темата за новия изтребител. Съобщението бе разпространено от посолството на САЩ в България.

Германия е поискала класифициран брифинг за изтребителите на Boeing

Германия е изискала от САЩ класифициран брифинг за възможностите на изтребителите произведени от Boeing. Страната оглежда варианти за замяна на ударните самолети Tornado към 2025 г. Това съобщава Reuters.

Премиерът Борисов с нова порция откровения около изтребителите

Премиерът Бойко Борисов даде днес, 4 октомври 2017 г., пресконференция, чиято основна тема бе конфликта му с президента Радев. Очаквано, част от изказванията му бяха свързани с проекта за придобиване на нов изтребител, като той отново даде разнопосочни сигнали по темата.

Меню