Четири нови линии до летище Пловдив

0 прочитания

С идването на зимното разписание ще бъдат открити четири нови чартърни линии до летище Пловдив. Това съобщава директорът на летището Владимир Щърбанов за сайта marica.bg.

“Предстои да се финализира договор между Фонда за развитие на летище Пловдив и датската консултантска компания LCG. Миналата седмица бяха представени четири варианта, от които бе избран най-добре отговарящият на изискванията на Фонда. Предвижда се от началото на зимното разписание да се отворят четири линии, които първоначално ще бъдат изпълнявани в рамките на зимното разписание като чартърни полети, а по-късно да се трансферират като редовни линии. Става въпрос за дестинациите Верона, Щутгарт, Виена и Измир, които смятам, че имат голям потенциал”, заявява Щърбанов.

Той казва още, че полетите ще се изпълняват от румънската авиокомпания Cobrex със самолети Boeing 737 Classic. Според директора на летището цените ще са конкурират с тези на наземния транспорт.

Щърбанов се похвалва с увеличени приходи от авиационната дейност, повишени приходи от търговската дейност и намалени оперативни разходи. Това е довело до намаляване на загубата на летището с 57%.

Щърбанов обаче отбелязва, че капацитетът на летището е натоварен едва на 7 – 8% и все още липсва нормален транспорт между аерогарата и град Пловдив, като туристите разчитат само на таксита.

Свързани теми

Предишна публикация
Нова спасителна акция за „Хели ер”
Следваща публикация
Правителството прие „План за развитие на въоръжените сили”
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню