Четири нови линии до летище Пловдив

5 прочитания

С идването на зимното разписание ще бъдат открити четири нови чартърни линии до летище Пловдив. Това съобщава директорът на летището Владимир Щърбанов за сайта marica.bg.

“Предстои да се финализира договор между Фонда за развитие на летище Пловдив и датската консултантска компания LCG. Миналата седмица бяха представени четири варианта, от които бе избран най-добре отговарящият на изискванията на Фонда. Предвижда се от началото на зимното разписание да се отворят четири линии, които първоначално ще бъдат изпълнявани в рамките на зимното разписание като чартърни полети, а по-късно да се трансферират като редовни линии. Става въпрос за дестинациите Верона, Щутгарт, Виена и Измир, които смятам, че имат голям потенциал”, заявява Щърбанов.

Той казва още, че полетите ще се изпълняват от румънската авиокомпания Cobrex със самолети Boeing 737 Classic. Според директора на летището цените ще са конкурират с тези на наземния транспорт.

Щърбанов се похвалва с увеличени приходи от авиационната дейност, повишени приходи от търговската дейност и намалени оперативни разходи. Това е довело до намаляване на загубата на летището с 57%.

Щърбанов обаче отбелязва, че капацитетът на летището е натоварен едва на 7 – 8% и все още липсва нормален транспорт между аерогарата и град Пловдив, като туристите разчитат само на таксита.

Свързани теми

Предишна публикация
Продължава рекордния ръст на летище София
Следваща публикация
Нова спасителна акция за „Хели ер”
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стартира учението на военно-транспортната авиация ETAP-C 18-2

От 16 до 26 април 2018 г. на летище Пловдив се провежда летателното учение „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 18-2 (ETAP-C 18-2), което е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това съобщиха от ВВС.

Отдаването на концесия на летище Пловдив продължава

Процедурата по отдаване на концесия на летище Пловдив продължава с двама кандидати. Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на третия кандидат ДЗЗД „Силк роуд Пловдив еърпорт“ със свое решение от 1 март 2018 г.

Летище Пловдив с нов директор

Спас Шуманов е новият изпълнителен директор на Летище Пловдив. Той е назначен на поста на мястото на досегашния директор Христо Щерионов със заповед на министъра на транспорта Росен Желязков.

Новият транспортен министър предлага спиране на концесията на летище Пловдив

Министърът на транспорта Росен Желязков, който бе назначен преди три седмици, ще предложи на Министерския съвет да прекрати процедурата за концесия на летище Пловдив. Това съобщиха от транспортното ведомство днес, 4 октомври 2018 г.

Меню