Четири нови линии до летище Пловдив

5 прочитания

С идването на зимното разписание ще бъдат открити четири нови чартърни линии до летище Пловдив. Това съобщава директорът на летището Владимир Щърбанов за сайта marica.bg.

“Предстои да се финализира договор между Фонда за развитие на летище Пловдив и датската консултантска компания LCG. Миналата седмица бяха представени четири варианта, от които бе избран най-добре отговарящият на изискванията на Фонда. Предвижда се от началото на зимното разписание да се отворят четири линии, които първоначално ще бъдат изпълнявани в рамките на зимното разписание като чартърни полети, а по-късно да се трансферират като редовни линии. Става въпрос за дестинациите Верона, Щутгарт, Виена и Измир, които смятам, че имат голям потенциал”, заявява Щърбанов.

Той казва още, че полетите ще се изпълняват от румънската авиокомпания Cobrex със самолети Boeing 737 Classic. Според директора на летището цените ще са конкурират с тези на наземния транспорт.

Щърбанов се похвалва с увеличени приходи от авиационната дейност, повишени приходи от търговската дейност и намалени оперативни разходи. Това е довело до намаляване на загубата на летището с 57%.

Щърбанов обаче отбелязва, че капацитетът на летището е натоварен едва на 7 – 8% и все още липсва нормален транспорт между аерогарата и град Пловдив, като туристите разчитат само на таксита.

Свързани теми

Предишна публикация
Продължава рекордния ръст на летище София
Следваща публикация
Нова спасителна акция за „Хели ер”
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Класираният на второ място за концесията на летище Пловдив протестира срещу спирането на процедурата

Класираният на второ място в процедурата за отдаване на концесия на летище Пловдив посрещна новината, че новият министър на транспорта Росен Желязков ще предложи на Министерския съвет да прекрати процедурата за концесията, с изненада и разочарование. Това съобщава пловдивският сайт TrafficNews.bg

Бъдещите концесионери на летище Пловдив се срещнаха с министър Московски

Двойно повече средства ще инвестират концесионерите на летище Пловдив в по-кратки срокове от предвидените в концесията. Това стана ясно по време на днешната среща между министъра на транспорта Ивайло Московски и представители на Обединение (Консорциум) между Хайнан и Пловдив Еърпорт Инвест. Това съобщиха от транспортното ведомство.

Летище Пловдив с нов директор

Спас Шуманов е новият изпълнителен директор на Летище Пловдив. Той е назначен на поста на мястото на досегашния директор Христо Щерионов със заповед на министъра на транспорта Росен Желязков.

Стартира учението на военно-транспортната авиация ETAP-C 18-2

От 16 до 26 април 2018 г. на летище Пловдив се провежда летателното учение „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 18-2 (ETAP-C 18-2), което е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това съобщиха от ВВС.

Меню