Четири нови линии до летище Пловдив

4 прочитания

С идването на зимното разписание ще бъдат открити четири нови чартърни линии до летище Пловдив. Това съобщава директорът на летището Владимир Щърбанов за сайта marica.bg.

“Предстои да се финализира договор между Фонда за развитие на летище Пловдив и датската консултантска компания LCG. Миналата седмица бяха представени четири варианта, от които бе избран най-добре отговарящият на изискванията на Фонда. Предвижда се от началото на зимното разписание да се отворят четири линии, които първоначално ще бъдат изпълнявани в рамките на зимното разписание като чартърни полети, а по-късно да се трансферират като редовни линии. Става въпрос за дестинациите Верона, Щутгарт, Виена и Измир, които смятам, че имат голям потенциал”, заявява Щърбанов.

Той казва още, че полетите ще се изпълняват от румънската авиокомпания Cobrex със самолети Boeing 737 Classic. Според директора на летището цените ще са конкурират с тези на наземния транспорт.

Щърбанов се похвалва с увеличени приходи от авиационната дейност, повишени приходи от търговската дейност и намалени оперативни разходи. Това е довело до намаляване на загубата на летището с 57%.

Щърбанов обаче отбелязва, че капацитетът на летището е натоварен едва на 7 – 8% и все още липсва нормален транспорт между аерогарата и град Пловдив, като туристите разчитат само на таксита.

Свързани теми

Предишна публикация
Продължава рекордния ръст на летище София
Следваща публикация
Нова спасителна акция за „Хели ер”
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Избраха концесионер на летище Пловдив

Консорциумът между „Хайнан“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“ е определен за концесионер на летище Пловдив след проведена процедура. С решението си правителството упълномощава министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да сключи концесионния договор в двумесечен срок от влизането в сила на Решението. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Договорът за концесиониране на летище Пловдив се отлага с месец

С един месец е удължен срока за подписване на договора за концесията за Летище Пловдив между Министерството на транспорта и консорциума между „Хайнан груп“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“. Това съобщават от БНР.

Меню