Приключва сглобяването на втория прототип на МС-21

23 прочитания

Корпорацията „Иркут” приключва с поставянето на оборудването във втория прототип на МС-21, а други три прототипа в момента се строят. Това е станало ясно от среща на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин с представители на производителя.

За сега не е ясно кога ще се осъществи първия полет, но вероятно това ще стане до края на годината. В същото време първия прототип се готви за нов етап на изпитанията и по него се правят различни изменения на база проведените до момента изпитания, най-вече по софтуера.

Първият полет на типа стана факт на 28 май 2017 г. По време на първите изпитания са проучвани стабилността и системата за управление в различни режими и конфигурации на крилото.

Изпитвани са също системите за отчитане на височината и скоростта на полет, както и работата на двигателите в различни режими.

Работата по първия прототип, която включва и поставяне на нова изпитателна апаратура, щяла да отнеме няколко седмици.

Изпълнителният директор на ОАК е заявил пред Дмитрий Рогозин, че целта е към 2024 г. да се произвеждат 70 броя МС-21 годишно. Разбира се, за да стане факт това, трябва да се осигурят достатъчно поръчки. Към момента има едва 175 твърди заявки и 110 опции.

Свързани теми

Предишна публикация
Индия поръчва шест Apache за армейската си авиация
Следваща публикация
Първи UH-60А+ за Афганистан
23 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Руското МО отново гледа към МиГ-АТ

Руското Министерство на отбраната отново се е заинтересувало от реактивния учебно-тренировъчен самолет МиГ-АТ. Това е заявил вицепрезидентът на ОАК Сергей Коротков, цитиран от ТАСС.

Ил-112 изпълни нов полет

Две години след дебютния си полет, преработения прототип на военно-транспортния самолет Ил-112В, полетя отново. Това…
Макс 2019 4 х Су-57

МАКС-2019

Тазгодишният Московски авиокосмически салон (МАКС-2019), четиринадесети поред, ще остане в историята най-вече с геополитическите заигравания между Русия, Турция и Китай и с липсата на някакви шокиращи новости, представени от домакините – нито във военната, нито в гражданска авиация.

Русия ще поръча допълнителни Су-30СМ

Руското МО се готви да закупи още поне 36 многоцелеви изтребители Су-30СМ. Това съобщава руският вестник „Ведомости“, цитирайки два свои източника.

Меню