Приключва сглобяването на втория прототип на МС-21

23 прочитания

Корпорацията „Иркут” приключва с поставянето на оборудването във втория прототип на МС-21, а други три прототипа в момента се строят. Това е станало ясно от среща на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин с представители на производителя.

За сега не е ясно кога ще се осъществи първия полет, но вероятно това ще стане до края на годината. В същото време първия прототип се готви за нов етап на изпитанията и по него се правят различни изменения на база проведените до момента изпитания, най-вече по софтуера.

Първият полет на типа стана факт на 28 май 2017 г. По време на първите изпитания са проучвани стабилността и системата за управление в различни режими и конфигурации на крилото.

Изпитвани са също системите за отчитане на височината и скоростта на полет, както и работата на двигателите в различни режими.

Работата по първия прототип, която включва и поставяне на нова изпитателна апаратура, щяла да отнеме няколко седмици.

Изпълнителният директор на ОАК е заявил пред Дмитрий Рогозин, че целта е към 2024 г. да се произвеждат 70 броя МС-21 годишно. Разбира се, за да стане факт това, трябва да се осигурят достатъчно поръчки. Към момента има едва 175 твърди заявки и 110 опции.

Свързани теми

Предишна публикация
Индия поръчва шест Apache за армейската си авиация
Следваща публикация
Първи UH-60А+ за Афганистан
23 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Русия ще поръча допълнителни Су-30СМ

Руското МО се готви да закупи още поне 36 многоцелеви изтребители Су-30СМ. Това съобщава руският вестник „Ведомости“, цитирайки два свои източника.

Завършиха вторият прототип на МС-21

Вторият летящ прототип на руския тяснофюзелажен авиолайнер МС-21-300 е сглобен и готов за изпитателни полети. Това съобщават от ОАК.

Бериев подписа две сделки за амфибията Бе-200

ТАНТК Бериев подписа две сделки за продажбата на летящите амфибии Бе-200. Договорите бяха разписани в рамките на изложението Гидроавиасалон – 2018 и са за общо 15 машини.

Аерофлот поръчва още 100 броя Суперджет 100

Руският национален превозвач Аерофлот е подписал договор за покупка на още 100 регионални пътнически самолета Сухой Суперджет 100. Машините ще започнат да се доставят от догодина.

Меню