Cathay Dragon поръчва 32 броя A321neo

13 прочитания

Cathay Dragon подписа с европейския самолетостроител Airbus меморандум за разбирателство за покупката на 32 пътнически самолета Airbus A321neo. Стойността на сделката по каталожни цени е $4,05 млрд.

Новите самолети ще бъдат доставени между 2020 и 2023 г. и ще заместят целия флот от тяснофюзелажни лайнери, който се използва от хонгконгската авиокомпания. В момента Cathay Dragon лети с 15 броя A320 и осем A321.

„Покупката на 32 нови, икономични и екологични самолети ни дава възможност да добавим нови дестинации към мрежата на Cathay Dragon. Възнамеряваме да увеличим честотите с които летим по вече съществуващи и натоварени линии за да дадем по-добри опции на нашите пасажери”, заявява Рупърт Хог, изпълнителен директор на Cathay Pacific.

Хог допълва, че инвестицията в новите самолети е сигнал в увереността на цялата Cathay Pacific Group (от която е част Cathay Dragon) и сигурността, че Хонг Конг ще се развива като един от големите авиационни летищни хъбове в Азия.

Cathay Dragon експлоатира не само тяснофюзелажни самолети, но и 24 броя Airbus A330.

Свързани теми

Предишна публикация
Прототипът на Ил-112В е получил двигатели
Следваща публикация
Малайзия обмисля рестартирането на операцията по издирване на полет MH370
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus прекратява програмата A380

Европейският самолетостроител Airbus обяви днес, 14 февруари 2019 г., че спира програмата A380, а последният четиридвигателен гигант ще бъде доставен през 2021 г.

Airbus загатна за нова версия на A321neo

Новият главен продавач на Airbus Кристиян Шерар намеква, че в момента компанията му започва да продава вариант на A321neo с още по-голяма далечина на полет. Това казва той пред Reuters.

A330neo изпълни първи полет

Airbus A330neo изпълни успешен първи полет днес, 19 октомври 2017 г., от заводското летище в Тулуза, Франция.

Новият главен продавач на Airbus ще се съсредоточи върху A330neo

Новият шеф на продажбите и маркетинга на Airbus Ерик Шултц се надява да спечели поне двама нови клиенти за модела A330neo в рамките на тази година и ще съсредоточи вниманието си върху него с надеждата за повече продажби през годината. Това съобщава Reuters.

Меню