Cathay Dragon поръчва 32 броя A321neo

13 прочитания

Cathay Dragon подписа с европейския самолетостроител Airbus меморандум за разбирателство за покупката на 32 пътнически самолета Airbus A321neo. Стойността на сделката по каталожни цени е $4,05 млрд.

Новите самолети ще бъдат доставени между 2020 и 2023 г. и ще заместят целия флот от тяснофюзелажни лайнери, който се използва от хонгконгската авиокомпания. В момента Cathay Dragon лети с 15 броя A320 и осем A321.

„Покупката на 32 нови, икономични и екологични самолети ни дава възможност да добавим нови дестинации към мрежата на Cathay Dragon. Възнамеряваме да увеличим честотите с които летим по вече съществуващи и натоварени линии за да дадем по-добри опции на нашите пасажери”, заявява Рупърт Хог, изпълнителен директор на Cathay Pacific.

Хог допълва, че инвестицията в новите самолети е сигнал в увереността на цялата Cathay Pacific Group (от която е част Cathay Dragon) и сигурността, че Хонг Конг ще се развива като един от големите авиационни летищни хъбове в Азия.

Cathay Dragon експлоатира не само тяснофюзелажни самолети, но и 24 броя Airbus A330.

Свързани теми

Предишна публикация
Прототипът на Ил-112В е получил двигатели
Следваща публикация
Малайзия обмисля рестартирането на операцията по издирване на полет MH370
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus отново биха Boeing по поръчки

След трескаво финализиране на сделки в края на годината, от европейския самолетостроител Airbus обявиха, че имат 1109 нетни поръчки за 2017 г., което е с близо 200 повече от поръчките на архиконкурента Boeing.

Airbus показа първия A330-800

Европейският самолетостроител Airbus показа първия прототип на A330-800 след изваждането му от цеха за боядисване. Самолетът е втория модел от поколението A330neo.

Airbus се готви да спре производството на A380

Airbus се готви да спре производството на гиганта A380, ако не бъдат спечелени поръчки от дубайската авиокомпания Emirates. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Airbus ще ребрандира CSeries

Европейският самолетостроител Airbus смята да ребрандира семейството регионални джетове CSeries, след като програмата бъде купена от Bombardier. Това съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на собствени източници.

Франция и Германия подписаха първите договори за разработка на изтребител от следващо поколение

Правителствата на Франция и Германия подписаха договори с Airbus, Dassault, Safran Aircraft Engines и MTU Aero Engines за старт на разработката на изтребителя и безпилотните системи от следващо поколение, известни като програмата Future Air Combat System (FCAS). Това стана днес, 7 февруари 2019 г.

Меню