Cathay Dragon поръчва 32 броя A321neo

13 прочитания

Cathay Dragon подписа с европейския самолетостроител Airbus меморандум за разбирателство за покупката на 32 пътнически самолета Airbus A321neo. Стойността на сделката по каталожни цени е $4,05 млрд.

Новите самолети ще бъдат доставени между 2020 и 2023 г. и ще заместят целия флот от тяснофюзелажни лайнери, който се използва от хонгконгската авиокомпания. В момента Cathay Dragon лети с 15 броя A320 и осем A321.

„Покупката на 32 нови, икономични и екологични самолети ни дава възможност да добавим нови дестинации към мрежата на Cathay Dragon. Възнамеряваме да увеличим честотите с които летим по вече съществуващи и натоварени линии за да дадем по-добри опции на нашите пасажери”, заявява Рупърт Хог, изпълнителен директор на Cathay Pacific.

Хог допълва, че инвестицията в новите самолети е сигнал в увереността на цялата Cathay Pacific Group (от която е част Cathay Dragon) и сигурността, че Хонг Конг ще се развива като един от големите авиационни летищни хъбове в Азия.

Cathay Dragon експлоатира не само тяснофюзелажни самолети, но и 24 броя Airbus A330.

Свързани теми

Предишна публикация
Прототипът на Ил-112В е получил двигатели
Следваща публикация
Малайзия обмисля рестартирането на операцията по издирване на полет MH370
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Германия се опасява, че A400M няма да е оперативно готов скоро

Германските военни се опасяват, че военно-транспортния самолет A400M няма да бъде оперативно готов скоро и експлоатацията му се сблъсква с нови проблеми. Това съобщава Reuters, цитирайки германски военен доклад.

Тръмп заплаши с наказателни мита Airbus

Американският президент Доналд Тръпм заплаши, че ще наложи наказателни мита срещу пътническите самолети на европейския самолетостроител Airbus. Това обяви той днес, 9 април 2019 г., в профила си в социалната мрежа Twitter.

BelugaXL изпълни първи полет

Новият транспортен самолет Airbus BelugaXL изпълни успешно своя първи полет. Това стана днес, 19 юли 2018 г.

Нова доза проблеми с двигателя PW1100G на A320neo

Airbus спря доставките на самолети от семейството A320neo задвижвани с двигатели Pratt & Whitney PW1100G, след като бе обявено, че технически недостатъци в него водят до голям брой откази в полет.

Airbus се отказва от подобрения по A320neo

Airbus се отказва от плановете си за подобрения по фамилията A320neo в опит да се противопостави на новия проект на Boeing за авиолайнер насочен към средния пазарен сегмент. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Меню