Cathay Dragon поръчва 32 броя A321neo

13 прочитания

Cathay Dragon подписа с европейския самолетостроител Airbus меморандум за разбирателство за покупката на 32 пътнически самолета Airbus A321neo. Стойността на сделката по каталожни цени е $4,05 млрд.

Новите самолети ще бъдат доставени между 2020 и 2023 г. и ще заместят целия флот от тяснофюзелажни лайнери, който се използва от хонгконгската авиокомпания. В момента Cathay Dragon лети с 15 броя A320 и осем A321.

„Покупката на 32 нови, икономични и екологични самолети ни дава възможност да добавим нови дестинации към мрежата на Cathay Dragon. Възнамеряваме да увеличим честотите с които летим по вече съществуващи и натоварени линии за да дадем по-добри опции на нашите пасажери”, заявява Рупърт Хог, изпълнителен директор на Cathay Pacific.

Хог допълва, че инвестицията в новите самолети е сигнал в увереността на цялата Cathay Pacific Group (от която е част Cathay Dragon) и сигурността, че Хонг Конг ще се развива като един от големите авиационни летищни хъбове в Азия.

Cathay Dragon експлоатира не само тяснофюзелажни самолети, но и 24 броя Airbus A330.

Свързани теми

Предишна публикация
Прототипът на Ил-112В е получил двигатели
Следваща публикация
Малайзия обмисля рестартирането на операцията по издирване на полет MH370
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Сбогом, A380!

На 14 февруари 2019 г., с разбито сърце, европейският производител Airbus обяви, че слага край на програмата A380. Ходът беше по-скоро очакван, макар и до последно да имаше известна надежда, че самолетостроителят ще се опита поне още година – две да търси нови продажби за гиганта.

JetBlue поръчва A220

Само ден, след като Airbus ребрандира семейството CSeries на A220, американската нискотарифна авиокомпания JetBlue обяви, че поръчва 60 броя от машината.

Гигантските сделки на Airbus и Boeing с Иран се провалиха

Многомилиардните сделки за продажба на пътнически самолети в Иран, които Airbus и Boeing се надяваха да реализират, са практически провалени. Това стана след като американският президент Доналд Тръмп се оттегли от ядреното споразумение с Иран и фактически отново въведе икономически санкции.

Airbus са знаели преди катастрофата, че софтуера на A400M е уязвим

Airbus и европейската агенция за авиационна безопасност EASA са знаели още в края на 2014 г., че софтуера на военнотранспортния самолет A400M е много уязвим. Точно софтуерен проблем доведе до катастрофата с типа от 2015 г. Това съобщава Reuters.

IAG се оплака от високата цена на A380

Авиационният холдинг International Airlines Group (IAG) се оплака, че цената за придобиване на Airbus A380 е твърде висока и това обезсмисля всякакви планове за придобиването на допълнителни машини от този тип. Това е заявил изпълнителният директор на холдинга Уили Уелш.

Меню